Home Izdvojeno Ulica Matice hrvatske postat će dvosmjerna

Ulica Matice hrvatske postat će dvosmjerna

PODIJELITE

Predstavljena je prva faza projekta promjene regulacije prometa u središtu Velike Gorice. Projekt je podijeljen u tri faze, a u prvoj fazi trebao bi biti napravljen rotor na križanju Ulice Matice hrvatske i Ulice Slavka Kolara. Početak izgradnje rotora planira se u proljeće iduće godine. Radovi će trajati 60 dana, odnosno do početka nove školske godine.

Euroherc-krizanje-slavka-kolara-matice-hrvatske

– Naši sugrađani koji dolaze Kolarevom ulicom iz smjera juga više neće morati kružiti gradom kako bi došli do Doma zdravlja, već će na kružnom toku moći skrenuti lijevo – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Gradonačelnik je naglasio da će nova prometna regulacija centrom grada otvoriti nove alternativne pravce u svim smjerovima, ali i smiriti promet u užem gradskom središtu. U konačnici ona će stvoriti preduvjete za pretvaranje djela Zagrebačke ulice u gradsku šetnicu.

– Od Pivnice, odnosno Sisačke ulice pa do Fizirove ulice imat ćemo dvosmjerni promet. Smireni dvosmjerni promet – dodao je Barišić.

Ulica Matice hrvatske tako će postati dvosmjerna ulica, a to bi se trebalo dogoditi u periodu od četiri godine, nakon realizacije još dvije faze projekta.

Rotor-2.jpg

 

– Prva faza je izgradnja rotora, u drugoj fazi uredit ćemo spoj između rotora i Ulice Stjepana Fabijančića Jape. U završnoj fazi izgradit ćemo rotor na Sisačkoj ulici kod Pivnice Turopolje – istaknuo je Dubravko Katulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

Cijena radova na prvoj fazi iznosi 3,6 milijuna kuna, a obuhvaća izmještanje svih instalacija, izgradnju javne rasvjete i samog kružnog toka.

Tijekom odvijanja radova doći će do promjene regulacije autobusnog prometa iz smjera Zagreba. Autobusi će skretati lijevo u Kolodvorsku ulicu, onda Ulicom Andrije Kačića Miošića do Kurilovečke ulice kojom će se vratiti na staru trasu.

[print_gllr id=33817]