Home Gospodarstvo Uključite se u kreiranje tehnološke sutrašnjice Zagrebačke županije

Uključite se u kreiranje tehnološke sutrašnjice Zagrebačke županije

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Zagrebačka županija predstavila je nacrt prijedloga ”Strategije razvoja informacijske i komunikacijske tehnologije na području Zagrebačke županije” koja bi trebala dovesti do stvaranja ”pametne županije”. Pozvana je sva zainteresirana javnost da svoje komentare na nacrt prijedloga Strategije dostavi putem obrasca na adresu elektroničke pošte i.bosnjak@zagrebacka-zupanija.hr do 11. studenoga.

Riječ je o strateškom dokumentu koji treba stvoriti preduvjete za umrežavanje ljudi, sustava, podataka i stvari kako bi se dobila što potpunija informacija za donošenje kvalitetnih odluka koje će podržati održivi razvoj koji odgovara današnjim potrebama građana i gospodarstvenika, istovremeno čuvajući resurse i okoliš.

Strategija predstavlja osnovu za daljnji razvoj, odabir razvojnih projekata i aktivnosti u skladu s mogućnostima Županije i prilikama ovisnim o okruženju, prvenstveno ovisno o dostupnosti razvojnih fondova koji će omogućiti provedbu znatno većeg broja razvojnih projekata nego što bi bilo moguće bez tih sredstava.