Home FRIK IZ KVARTA FRIK IZ KVARTAKad bi razgovor za posao bio iskren

FRIK IZ KVARTAKad bi razgovor za posao bio iskren

PODIJELITE

Recite mi nešto o sebi…

Evo, friško sam završio fakultet. Da vam budem iskren – ovaj posao mi nije nešto posebno napet, ali starci će me se odreć preko Narodnih novina ako se uskoro ne počnem sam financijski brinuti o sebi. Spalim par jointa tjedno i s ekipom se prilično često zapijem. Ponekad pričam sam sa sobom i imam osjećaj da ludim, ali na van to ne pokazujem. Ne volim dizanje rano ujutro, a još manje kad mi netko non stop visi za vratom. Nisam sklon autoritetima, posebno kad se neki nadređeni kreten iživljava na meni. To mi je za poludit. Inače sam radnik za poželjet.

Vaše bračno stanje?

Neoženjen, što bih volio i ostati. No, s obzirom da se s curom redovno bubam bez kondoma vjerojatno će joj se kad-tad primiti pa ćemo se morati oženiti jer su nam starci dosta religiozni. Znate kak je, u suprotnom bi svi prstom pokazivali na njih i potiho ih ogovarali na misi. Malo je ovo mjesto, svi se znaju, ne.

Što vas najviše zanima kod ove radne pozicije?

Kolika je plaća, jesu li vikendi slobodni, koliko imam godišnjeg, toleriraju li se povremeni raniji odlasci s posla i kašnjenja, jer znate, kao što sam već rekao – nisam baš jutarnji tip i bit će mi dosta teško prebacit se sa studentskog na radni bioritam. Također, zanima me je li posao dovoljno lagan da ga se uspješno može obavljati i u mamurnom stanju.

Koje su vaše jake strane?

Iskren sam, druželjubiv, šarmantan, znam sa psima, a i s ljudima. Mogu izgovoriti „Lijepa naša Hrvatska“ u jednom podrigivanju. Balon od Huba Bube u stanju sam napuhati da u njega stane i vaša i moja glava. Odličan sam plivač – jednom prilikom sam na moru spasio jednu Šveđanku od sigurnog utapanja, a ona mene kasnije od sigurne nejebice.

Mislio sam na nešto što se tiče posla.

Da, da i ja.

Gdje se vidite za 5 godina?

Ak se uskoro ne zaposlim, u zatvoru.

Kakva je vaša predodžba radne etike?

Oko za oko, zub za zub. Sve se vraća sve se plaća. Mušterija je uvijek u pravu osim onda kad nije.

Kada ste u svome poslu napravili više od onoga što se tražilo?

Prošle zime sam dilao travu da si malo poboljšam studentski budžet. Lik od kojega sam nabavljao robu rekao mi je da imam dva tjedna da riješim sve paketiće. Ja sam ih prodao za 3 dana. Proglasio me djelatnikom mjeseca. To vam je ko u Mekiću, samo kaj se bolje zaradi.

Zašto želite raditi ovdje?

Trenutno nemam drugog izbora.

Koja je najvažnija stvar koju ste naučili tijekom obrazovanja? Na poslu? U životu?

Ništa Hrvate toliko ne boli kao tuđi uspjeh. Ak si želite ostat dobri sa susjedima ne podižite nos. Tko tebe kamenom ti njega minobacačem – inače bu mislili da si slabić pa bu te i dalje napadali.

Rekao sam jednu najvažniju stvar – vi ste ih naveli tri.

Je, čujte, sve vam je to povezano.

igrokaz

Koristite li internet u istraživanju. Objasnite mi korake.

Odem na google – upišem željeni pojam i vala. Google je bog. Sve zna. O svemu. U svako doba dana.

Što je za vas inteligencija?

Nešto što te u državi poput ove čini konstantno frustriranim. Vi mi djelujete nekak’ jako sretno s tim konstantnim osmijehom na licu. To mi je malo sumnjivo – kad smo već kod inteligencije.

Želite mi reć da sam glup?

Paaa, zasad postoje određene naznake, ali prerano je za zaključke.

Opišite stil vođenja šefa koji vam se sviđa i za koji mislite da daje najbolje rezultate.

Ne diraj zaposlenika dok spava. Ispričaj mu se ako ga probudiš i odmah mu daj povišicu zbog pretrpljenog stresa. Ne pitaj ga zašto na wc- u provodi trećinu radnog vremena niti zašto ima tako velike podočnjake. Na prenosi na radnike svoje radne zadatke, samo zato jer to možeš. Okreni rundu poslije posla, ipak imaš najveću plaću.

Ispričajte mi nešto o osobi koja vam je pomogla u karijeri.

Ta osoba je nedavno završila u zatvoru. Inače drag i pristojan čovjek.

Što vi možete učiniti za nas, a ostali kandidati ne?

Mogu vam spasiti život.

Kako to mislite?

Ako me zaposlite neću vas cinkati onom svome  u zatvoru da ste me odbili. Znate, on ima brojne utjecajne veze koje vas po brzom postupku mogu maknuti s trenutne pozicije.

Prijetite mi?

Ne, ne, taman posla, samo iznosim činjenice.

Što mislite o svom bivšem šefu?

Sve najgore, još mi duguje 5 plaća preko studentskog ugovora.

Što biste učinili da osvojite JackPot?

Odmah bi dao otkaz. Danonoćno bi partijao i spavao sa svakom ženom sumnjivog morala sa kojom bih stigao. Vjerojatno bih sve spiskao u godinu dana jer bi me frendovi stalno žicali da ih častim i vodim sa sobom na daleka putovanja. Osim toga ništa se značajnije ne bi promijenilo. Dan bi i dalje imao 24 sata. Osim ak se u međuvremenu i vrijeme ne bi moglo kupiti.

Koje su bile vaše odgovornosti na prethodnom radnom mjestu?

Bio sam noćni čuvar. Moja je glavna odgovornost bila da ne zaspim. Bio sam dosta dobar u tome.  Iskušajte me, ne možete vi mene zatrpati s toliko posla koliko ja dugo mogu ostati budan.

cudenje-razgovor

Što radite u slobodno vrijeme?

Želite reći da postoji i neslobodno vrijeme? Što vi želite od mene? Da postanem vaš rob? Inače, volim vesti goblene i gatati iz dlana.

Ma nemojte? I, što možete pročitati iz mog? (pokazuje desni dlan)

(naginje se i gleda) Nećete još dugo ako me ne zaposlite.

Postoji li razlog zbog kojeg biste mogli kasniti na posao?

Pa da, cura mi je ujutro posebno raspoložena za maženje.

Opišite situaciju kada ste morali završiti kompleksan zadatak, a bio je kraj radnog dana i već ste bili umorni.

Pa evo jednom sam u uredu rješavao zbilja težak sudoku i nikako i nikako da ga završim. Ne ide pa ne ide. Gledam na sat, a ono još 5 minuta do isteka radnog vremena. Vidim ja – vrag odnio šalu, okrenem Jutarnji naopačke i u zadnji čas prepišem brojeve. Mozak mi odlično radi pod pritiskom.

Opišite situaciju kada ste predvidjeli potencijalni problem i razvili preventivne mjere.

Dok sam radio kao noćni čuvar jedne su se  noći neki sumnjivci dosta dugo motali oko skladišta. Pustio sam kolegu pit bulla s lanca. Nisu se više vraćali.

Za čime najviše žalite i zašto? Možete li to promijeniti?

Žalim što nisam bivšem šefu izbušio gume na autu.

 Mogu, samo bih morao saznati njegovu novu adresu. Čujem da se đubre preselilo.

Što vas najviše smeta kod ljudi i kako se s time nosite?

Kad me iza leđa ogovaraju i pričaju neistine o meni. Kako se s time nosim? Kažem im nek se nose u …

Da počnete raditi ovdje, koja je prva stvar koju biste promijenili?

Vaše držanje, kaj ste tak pogrbljeni? Usput vam i strašno smrdi iz usta pa bih vas svakodnevno podsjećao na važnost korištenja osvježivača daha. I kakve su vam ovo sive tapete, dajte malo života unesite u radne prostorije. Btw, ova mala tajnica je baš bombica a? Sam si ju biro vraže, jelda?