Home Izdvojeno Učenici OŠ Eugena Kvaternika izborili plasman na svjetskom robotičkom natjecanju RoboCup Junior...

Učenici OŠ Eugena Kvaternika izborili plasman na svjetskom robotičkom natjecanju RoboCup Junior u Leipzigu

PODIJELITE

Ovoga vikenda je u gradskoj dvorani u Ludbregu održano 2. kolo Hrvatske lige robotičara – RoboCup Junior Ludbreg Open 2016. Za organizaciju su zaslužni Hrvatski robotički savez koji su imali potporu Srednje škole Ludbreg, Grada Ludbrega i Varaždinske županije.

Na natjecanju su sudjelovale dvije ekipe iz Velike Gorice. U kategoriji On stage Primary, učenici OŠ Eugena Kvaternika Josip Maraković, Matija Mužek i Sven Žerjav, sa mentoricama Majom Mačinko Kovač i Marinom Mužek osvojili su prvo mjesto. U kategoriji On stage Secondary učenici OŠ Slavko Kolar, Kravarsko, Josip Ilijević, Kristijan Kuzmić i Ana MArija Bradić, sa mentoricom nKristinom Panižić, također su osvojili prvo mjesto.FB_IMG_1456119597827

Na natjecanju su nastupile 62 ekipe najboljih hrvatskih mladih robotičara, sa više od 62 robota od kojih nijedan nije bio isti. Ideje učenika, kao i njihovi programi različiti su pa je to bio razlog šarolikosti.
FB_IMG_1456119586257
U Ludbregu su se tako rezultatima ostvarenima na prošlom kolu u Zagrebu i u Ludbregu pokazali najbolji. Zbrojem oba rezultata su proglašene su ekipe koje idu na Svjetsko prvenstvo u Leipzigu u Njemačkoj.
Među ekipama koje su izborile plasman i pravo na sudjelovanje na svjetskom natjecanju našla se i ekipa OŠ Eugena Kvaternika, te će nas učenici Josip Maraković i Ana Marija Bradić, u pratnji mentorice Maje Mačinko Kovač predstavljati u kategoriji On stage Primary.
Ovo je prvi puta da se ekipa iz Velike Gorice izborila za tako visoki rezultat. Čestitamo!