Home Izdvojeno U Zagrebačkoj županiji povećan broj noćenja za čak 43%

U Zagrebačkoj županiji povećan broj noćenja za čak 43%

PODIJELITE

Zagrebačka je županija u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila 57.129 noćenja, što je 43 posto više nego u istom razdoblju lani.

Porastao je i broj dolazaka za 27 posto, odnosno s 23.617 na 30.021. Najviše su županiju posjećivali gosti iz Njemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske i SAD-a.  Od ukupnog broja noćenja na području Zagrebačke županije, 35.852 noćenja ostvarili su stranci, a domaći gosti 21.277 noćenja. Posjetitelji su obilazili vinske ceste, biciklističke staze, a oduševila ih je i gastronomska ponuda te manifestacije.

– Uz ovako sjajne rezultate u prvih šest mjeseci, očekujemo da će 2016. godina biti rekordna turistička godina u našoj županiji po svim pokazateljima. – izjavila je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Zagrebačka je županija u svibnju donijela strategiju turističkog razvoja do 2025. godine, a prvi rezultati već se vide. Osmišljen je i sustav prijave i odjave gostiju eVisitor koji omogućuje bržu i precizniju izradu statističkih podataka.