Home Izdvojeno U Velikoj Gorici se održava drugo Državno natjecanje u vuči trupaca

U Velikoj Gorici se održava drugo Državno natjecanje u vuči trupaca

PODIJELITE
Foto: Dario Drvodelić

U nedjelju, 3. rujna u Ulici 153. brigade Hrvatske vojske u Kušancu pokraj Lovačkog doma održava se drugo Državno natjecanje u vuči trupaca – Štraparijada. Riječ je o natjecanju u šlajsu koje će biti u tri kategorijelaka gdje su parovi do 1100 kilograma, srednja gdje su parovi do 1300 kilograma te teška gdje su parovi preko 1300 kilograma.

– Konji su u kondiciji, puni su snage, to su radni konji. Radi se o hladnokrvnim konjima – hrvatski posavac, hrvatski hladnokrvnjak. Nadam se da će natjecanje ove godine biti još posjećenije – poručio je Vedran Pereković, jedan od organizatora Štraparijade.

Natjecat će se 70-ak konja, što znači 35 parova. U 10 sati počinje vaganje konja, a vlasnici obavezno moraju donijeti nalaze krvi. Prvo ovakvo natjecanje održano je prošle godine u sklopu 5. državnog natjecanja u oranju konjima.

Za atmosferu i dobru zabavu zaduženi su Kristijan Kunić i Puky koji će sve razveseliti muzikom uživo. Ulaz na ovu manifestaciju je besplatan, a sve informacije možete dobiti na broj telefona 099 6223 946.