Home Izdvojeno U školama na području županije ove jeseni zaposlit će se 104 pomoćnika...

U školama na području županije ove jeseni zaposlit će se 104 pomoćnika u nastavi

PODIJELITE

Zagrebačka županija traži 104 pomoćnika u nastavi za rad u osnovnim i srednjim školama. Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 25 osnovnih i 7 srednjih škola na području Županije na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati), odnosno na puno radno vrijeme.  Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete vidjeti ovdje.

– Projekt ”Prsten potpore” kontinuirano raste treću godinu za redom, kako brojem učenika, pomoćnika i partnera na projektu tako i financijama – izjavila je Ivančica Prugovečki, voditeljica Projekta podsjetivši kako se u protekloj školskoj godini 2016./2017. projekt provodio u 26 osnovnih i 6 srednjih škola na području Zagrebačke županije te je u sklopu njega bilo angažirano 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi za 102 učenika s teškoćama u razvoju. U školskoj godini 2015./2016. u projekt je bilo uključeno 70 pomoćnika za 80 učenika u 28 škola.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Javni poziv upućen je u sklopu projekta ”Prsten potpore” koji su financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020.