Home Izdvojeno Večeras tamburaši, a sutra u sklopu Goričkih večeri nastupa Klapa “Sveti Juraj”

Večeras tamburaši, a sutra u sklopu Goričkih večeri nastupa Klapa “Sveti Juraj”

Koncert je besplatan i održat će se na otvorenom u parku dr. Franje Tuđmana, a u slučaju lošeg vremena bit će prebačen u Dvoranu Gorica

PODIJELITE

Večeras od 20:30 sati će u parku dr. Franje Tuđmana nastupiti Najbolji hrvatski tamburaši u sklopu Dana državnosti i otvaranja Goričkih večeri.

Radi se o jednom od najznačajnijih tamburaških sastava u Hrvatskoj. Koncert je besplatan i na otvorenom. No, ako dođe do lošeg vremena i kiše, on će biti prebačen u Dvoranu Gorica, no i dalje besplatan.

Klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj dolazi na Goričke večeri u nedjelju, 31. svibnja. Koncert će se održati na otvorenom, u parku dr. Franje Tuđmana, a u slučaju lošeg vremena bit će prebačen u Dvoranu Gorica. Zabava će početi u 18 sati, a slušanje je besplatno.

“Uživajte u besplatnom koncertu tradicionalnih dalmatinskih klapskih, domoljubnih i modernih pjesmama te napjevima svjetovnog i duhovnog karaktera.”, pozivaju iz Pučkog otvorenog učilišta.

Klapa sveti Juraj je dobitnik brojnih priznanja i nagrada, a tijekom svog 18-godišnjeg rada izdala je više od 150 audio i video snimaka kroz brojne albume čija se tematika proteže od tradicionalnih dalmatinskih klapskih pjesama, napjeva svjetovnog i duhovnog karaktera do domoljubnih i modernih pjesama.