Home Izdvojeno VIDEO TJEDNIK – U novom TV tjedniku Kronika Velike Gorice donosimo pregled...

VIDEO TJEDNIK – U novom TV tjedniku Kronika Velike Gorice donosimo pregled najvažnijih zbivanja

PODIJELITE

NAJAVE VIDEO PRILOGA

– U Veliku Goricu je stiglo 3200 doza cjepiva protiv sezonske i svinjske gripe. To je znatno manje nego proteklih godina jer interesa za cijepljenje među građanima je sve manje. Liječnici cijepljenje preporučuju svim kroničnim bolesnicima koji zbog zdravstvenog stanja ili poodmakle dobi imaju povećani rizik od komplikacija.

– Ako ne cijele godine, lijepo je da se barem u blagdansko vrijeme sjetimo naših sugrađana koji nemaju dovoljno sredstava za život. Velikogorički učenici uzeli su stvar u svoje ruke i odlučili pomoći!

– Hrvatski crveni križ već punih 60 godina organizira dobrovoljno darivanje krvi, a za svoje jubilarne darivatelje redovito svake godine organizira druženje i podjelu priznanja.Na području Velike Gorice je oko 2000 darivatelja, a rekorder je krv dao 201 put.

– Veliki uspjeh velikogoričke obitelji Petrović. Iz IPA projekta Europske unije povukli su 170 tisuća eura pa pokreću proizvodnju i zapošljavaju ljude

– 15-godišnja karatistica Ines Grdenić u Veliku Goricu se vratila s brončanom medaljom koju je osvojila na Svjetskom prvenstvu u španjolskoj Guadalajari u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma. Ines, trenutačno treća na svjetu, otkrila nam je da joj je cilj postati svjetski prvak

– Velika Gorica se ponosi svojim mažoretkinjama koje na natjecanjima osvajaju prestižne nagrade. Gradonačelnik Dražen Barišić zahvalio im se što svoj grad promoviraju diljem Europe.

– “Trenuci inspiracije” – naziv je izložbe koja je u ponedjeljak otvorena u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta.  Publici su se predstavile Đurđa Dobrovšak Prusac i Jadranka Štefanac Matijašić, članice velikogoričkog ULIKUM-a.

– U Europskoj noći kazališta, Buševčani su imali trostruku obljetnicu. Osim što su prvi put ušli u program Noći kazališta, održali su 10. KAJ-BUŠ, susret pučkih kazališta kajkavskog govornog područja te proslavili 90 godina kazališta u Buševcu.

– Veliku Goricu je posjetio i poznati televizijski voditelj i autor emisije “Na rubu znanost” Krešimir Mišak. Velikogoričanima je predstavio svoju knjigu „Putovati kroz vrijeme? Zašto ne!