Home Izdvojeno Najbolji „Kreket“ i njegov redatelj

Najbolji „Kreket“ i njegov redatelj

PODIJELITE

Nakon uspjeha dramskog teksta predstave u vlastitoj produkciji Scena Gorica „I živjeli su sretno“, koji je prije nekoliko dana dobio prvu nagradu publike Teatar.hr, velikogoričko kazalište i dalje niže zavidne rezultate.

kreket1

Na završnici sinoćnjeg Festivala regionalnih kazališta Prolog u Sisku predstava „Kreket“ u koprodukciji Gradskog kazališta – Scena „Gorica“ i Teatra EXIT dobila je prvu nagradu publike, a redatelj iste predstave Rene Medvešek proglašen je najboljim.

Statuu, djelo sisačkog kipara Marijana Glavnika u ime Scene „Gorica“ preuzela je njena umjetnička voditeljica Ines Bojanić, koja je zahvalila publici i izrazila zadovoljstvo uspjehom istaknuvši kako vjeruje da će goričko Gradsko kazalište ponuditi još puno dobrih predstava koje će biti konkurentne na predstojećim festivalima. I ove godine Festival u Sisku na pozornicu Doma kulture „Kristalna kocka vedrine“ i „Kazališta 21“ doveo je najbolja godišnja ostvarenja dvanaest hrvatskih kazališta. Manifestacija je trajala od 4. listopada ove godine, a završila je sinoćnjom izvedbom predstave sisačkog Gradskog kazališta „Sunčana i Sever“, redatelja Jasmina Novljakovića.