Home Kultura U izlogu knjižnice Galženica fotografije velikogoričke pjesnikinje Jasne Vuge

U izlogu knjižnice Galženica fotografije velikogoričke pjesnikinje Jasne Vuge

Fotografije su popraćene poezijom probranom iz njenog bogatog opusa

PODIJELITE

U u izlogu Područne knjižnice Knjižnica Galženica Velika Gorica će do 15. prosinca biti postavljena izložba fotografija velikogoričke pjesnikinje Jasne Vuge pod naslovom „Moj pogled na grad“. Izložbu čine fotografije našeg grada uhvaćene Jasninim objektivom, popraćene i poezijom probranom iz njenog bogatog opusa.

Jasna Vuga, rođena je 18. studenog 1949. godine u Zagrebu. Školovala se u Velikoj Gorici (gdje živi i danas) te u Zagrebu gdje je diplomirala kroatistiku i pedagogiju na Filozofskom fakultetu. Kasnije je upisala i postdiplomski studij iz metodike nastave hrvatskog jezika.

Kraće je vrijeme radila u školi kao profesor. Pjesme je objavljivala u glasilima: Velikogorički list, Ruke, Nada, Oko, Glasnik Turopolja te u časopisu Luč; zatim u knjigama: Zbornik Društava pisaca „August Šenoa“, Sto hrvatskih pisaca, Turopoljska čitanka, Zbornik „Albatros“, Gospodarski imenik Velike Gorice, Zbornik KUD-a Kustošija, Časopis za kulturu Hrvatsko zagorje te na radiju.

Pisala je novinske članke za Glasnik Turopolja. Sudjelovala je na mnogim pjesničkim manifestacijama i susretima. Prevodila je s engleskog jezika te je jedna od prvih članica Književnog kluba Albatros.

Autorica je četrnaest samostalnih zbirki pjesama koje možete posuditi i u našoj knjižnici. Dostupnost autoričinih zbirki poezije u Gradskoj knjižnici Velika Gorica možete provjeriti OVDJE.