Home Gospodarstvo U gradskim i javnim ustanovama od jutra provedba Odluke nacionalnog Stožera bez...

U gradskim i javnim ustanovama od jutra provedba Odluke nacionalnog Stožera bez poteškoća

Kako nam otkrivaju iz Grada, za djelatnike koji nemaju covid putovnicu ili nisu preboljeli koronu unutar šest mjeseci dva puta tjedno provodi se testiranje sukladno uputama nacionalnog Stožera

PODIJELITE

Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, EU digitalnu potvrdu prilikom dolaska na posao od danas trebaju predočiti svi javni i državni službenici, a isto vrijedi i za službenike Gradske uprave te ostalih gradskih poduzeća i ustanova kojima je osnivač Grad.

Naime, kako nam otkrivaju iz Grada, za djelatnike koji nemaju covid putovnicu ili nisu preboljeli COVID-19 unutar šest mjeseci testiranje je organizirano od strane poslodavca, i to dva puta tjedno.

– Testiranje provodi tvrtka CroLab. Naime, po uputama Nacionalnog stožera djelatnici trebaju predočiti covid potvrdu ili potvrdu o testiranju. Provode se antigeni testovi prema uputama nacionalnog Stožera RH minimalno dva puta tjedno i nismo detektirali nikakve poteškoće u provođenju uputa – kazali su iz Grada.

Podsjećamo, za one koji nisu cijepljeni ili su preboljeli covid, za ulazak u prostorije pod ingerencijom Grada, te bilo koje institucije lokalne i regionalne samouprave trebaju predočiti antigeni test (ne stariji od 48 sati) ili PCR test (ne stariji od 72 sata).

Nadalje, zaposlenici su dužni pokazati COVID potvrde osobi koju ovlasti poslodavac, a odbiju li se testirati ili pokazati potvrdu neće moći ući u radni prostor.

Jutros smo kontaktirali načelnika gradskog Stožera civilne zaštite, koji nam je otkrio kako od jutra prate provedbu sigurnosnih mjera sukladno Odluci, te da sve teče bez poteškoća.

– Sve smo postavili da se dobro provede, za sada sve ide kako treba. Pripremili smo se odmah u najavi i organizirali kako bi od danas sve funkcioniralo. Sve su gradske firme i gradske ustanove instruirane, pratimo izvještaje koji nam pristižu i nema nikakvih poteškoća u provedbi – rekao nam je načelnik gradskog Stožera civilne zaštite, Jakov Sivrić.