Home Izdvojeno Turopoljski CHILL&GRILL oduševio sve posjetitelje

Turopoljski CHILL&GRILL oduševio sve posjetitelje

Lijepo vrijeme i humanitarni povod izmamili mnoštvo vani na treći Chill&Grill u Novom Čiču

PODIJELITE

Održan je treći turopoljski chill&grill kojeg je u pravo vrijeme poslužilo najljepše vrijeme. Malo manje o vremenu a više o samom događaju ispričali su organizatori istaknuvši kako je treće održavanje i odazvano mnoštvo znak i povod za nazvati manifestaciju tradicionalnom.

“Mislim da organizatori ovdje u Čiču i mi u gradu već polako moramo biti zabrinuti za prostor narednih godina jer ako smo ove godine polučili ovakvu masovnost i kvalitetu što će onda biti narednih godina. Namjera nam je bila pokazati bogatstvo naše kuhinje, ali i družiti se što je zapravo bit svega”., istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.

Novim Čičem se širio miris 35 različitih roštilja dok je okupljeno mnoštvo uživalo u raskoši svih kulinarskih umijeća natjecateljskih ekipa uz degustaciju pića i dobrom druženju.

Manifestaciji se odazvalo 33 natjecatelja, među kojima su bile i Udruga djece branitelja, Branitelji grada Velike Gorice, a na treći turopoljski chill&grill u natjecateljskom duhu sa svojim domaćim proizvodima stigla i Udruga žena općine Kravarsko iz Visokog Brega koja je istaknula kako je najvažniji povod za dolazak bio humanitarni karakter manifestacije.

 

«Uvijek se rado odazivamo humanitarnim akcijama, a i želimo pokazati što Kravarsko ima te je na našem stolu sve puno vrijednosti starina poput domaćeg pekmeza i presenice, pijače, svježeg domaćeg kruha i kolača i raznih mliječnih proizvoda. Meso nam je također domaće i ima poseban šmek ali to puštamo sucima da odluče»., istaknula je Dragica Ceković, iz Udruge žena Kravarsko.

Sav prihod od prikupljenih kotizacija i prodanih dresova HNK  Gorica bit će doniran u humanitarne svrhe za pomoć pri oporavku mladog Josipa Filipovića iz Petrovine.