Home Izdvojeno Avijonko u potrazi za onom pravom

Avijonko u potrazi za onom pravom

Avijonko Ftiček na sceni Galženica u POUVG-u pokazao publici kako izgleda potraga za onom pravom.

PODIJELITE

Svi ponekad imaju problema s pronalaženjem prave osobe s kojom će provesti svoj život pa čak i mali Avijonko Ftiček koji je odlučio preletjeti sva brda i doline Lijepe naše da bi pronašao onu pravu koja će letjeti s njim.

Priča je to “Avijonko se ženi”, autora Miljenka Muršića, ujedno i člana Društva hrvatskih književnika, koja je svoju kazališnu premijeru doživjela pred punom dvoranom roditelja i djece na sceni Galženica, u POUVG. Osim toga što je Avijonko Ftiček djeci htio pokazati da se čekanje isplati, predstava je bila i edukativnog karaktera upoznavajući djecu sa svim ljepotama hrvatskog jezika i bogatom baštinom hrvatskih krajeva koje je preletio.

“Predstava je namijenjena i djeci i odraslima jer smo htjeli privući cijele obitelji humorom koji je namijenjen i djeci i odraslima. Imamo dvoje sjajnih glumaca Tenu i Mirka koji odlično tumače sve likove, i lutke su tu jer se djeci s njima puno lakše povezati dok s druge strane neke jezične fore za koje djeca ne mare, odraslima su duhovite”., istaknula je redateljica i dramaturginja predstave Frana Marija Vranković.

Svoje oduševljenje predstavom nije krila ni Anita Pišković, ravnateljica POUVG-a koja je pohvalila kolegu Miljenka Muršića i kolegicu Snježanu Špehar voditeljicu glazbene djelatnosti u učilištu i ujedno autoricu glazbe u predstavi.

„To su dvoje sjajnih i kreativnih ljudi na zalazu karijera koji su kroz svoj radni vijek dali velik doprinos kulturi grada Velike Gorice. Učilište je odlučilo u znak zahvalnosti producirati vlastitu predstavu i predstaviti njihov spisateljski i glazbeni rad. Prvi puta sam večeras gledala predstavu i oduševljena sam, kao i publika. Predstava osim što je pjevna ima i edukativan karakter“., istaknula je Pišković.

U glavnim ulogama su glumci Tena Pataky i Mirko Ilibašić, dok nam iz Gorice još stižu kostimografkinja i scenografkinja Marta Crnobrnja, Damir Šimunović, a čestitkama se pridružila i Snježana Špehar, autorice glazbene kulise koja je predstavi poželjela dugi budući let.