Home Izdvojeno Turopolje obilježilo svoj dan! Uz grah, vatrogasce, dječje igre….

Turopolje obilježilo svoj dan! Uz grah, vatrogasce, dječje igre….

PODIJELITE

Nakon dvije godine pandemijske pauze centar Turopolja opet je oživio. I to na Dan mjesta, blagdan zaštitnika, sv. Josipa Radnika, ujedno i Praznik rada. Nekima je praznik, a neki su ga ipak proveli radno. Puno je posla i organizacije, za ovaj svečani dan okupile su se sve mjesne udruge; nogometaši, vatrogasci, umirovljenici, društvo žena, ribolovci i belot klub! Pod kapom mjesnog odbora organizirali su i ponudili niz sadržaja.

Novoosnovano društvo žena „Tur“ organiziralo je stare dječje igre u kojima su se zabavljali klinci, a zaigrale su i mame.

Vatrogasci su održali 8. Kup sv. Josipa Radnika na kojem je snage odmjerilo gotovo 350 djece i mladeži. U vježbi s brentačama i na poligonu. U kategoriji mladeži od 12 do 16 godina u muškoj ekipi najbolje je bilo DVD Ježevo, a slijede DVD Kurilovec i DVD Mraclin 1. Kod žena u istoj kategoriji najbolje su bile članice DVD-a Ostrna 1, iza njih su DVD Ostrna 2, a na trećem mjestu DVD Sunja- Greda.

 

U kategoriji podmlatka, od 6 do 12 godina najbolji rezultat muške ekipe ponijeli su DVD Velika Buna 1, zatim DVD Turopolje 1, dok je treće mjesto pripalo muškoj ekipi DVD-a Ribnica. Kod cura najbolje su bile vatrogaskinje DVD-a Dugo Selo, zatim DVD Staro Čiče i DVD Buševec. Inače, prva mjesta u svim kategorijama ponijela su i prijelazni pehar.

„Prijavile su se 32 ekipe, ali na kraju su nam stigle još tri četiri ekipe više.Jako smo zadovoljni, svi su dobili volju za druženjem i raznim aktivnostima, posebice klinci vatrogasci, što nas veseli“, rekao je zamjenik zapovjednika Hrvoje Mihalić.

Pripremili su Turopoljci i fini domaći grah, za koji je bio zadužen nogometni klub, a popodne je još sjednica Vijeća mjesnog odbora i sveta misa.

„Park hrvatskih branitelja ponovo je oživio, okupili smo se svi i oko novoobnovljenog vatrogasnog doma. To je naš centar mjesta i sretni smo da možemo ovdje okupiti ljude i ponuditi razne sadržaje“, ističe predsjednik Vijeća mjesnog odbora, Zoran Smrekar.
Program se nastavlja u 18 sati besplatnim cirkusom za djecu.