Home Crna Kronika U tri dana vozači napravili 1805 prometnih prekršaja

U tri dana vozači napravili 1805 prometnih prekršaja

Zbog prekoračenja brzine kažnjeno je 587 vozača, dok je njih 499 dobilo kaznu zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave zagrebačke ovog vikenda, od 26. do 28. siječnja, provedena je preventivno-represivna akcija poduzimanja pojačanih aktivnosti nadzora poštivanja prometnih propisa, tzv. “četiri glavne ubojice u prometu”. To su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1805 prometnih prekršaja.

– Od toga 88 prekršaja vozača s alkoholom ili odbijanja alkotestiranja, 587 prekršaja nepropisne brzine, 499 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 156 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 473 ostalih prekršaja – kažu iz Policijske uprave zagrebačke.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u subotu, 27. siječnja u 22 i 30 sati, u Stubičkoj ulici u mjestu Donja Bistra. 32-godišnjak je pod utjecajem od 2,5 promila alkohola u krvi upravljao osobnim automobilom.