Home Izdvojeno Tresle ih jake emocije: Građani obožavaju ljubavnu romansu

Tresle ih jake emocije: Građani obožavaju ljubavnu romansu

PODIJELITE

Nakon premijere održane u prosincu prošle godine, na velikogoričkoj kazališnoj pozornici sinoć je ponovno odigrana predstava vlastite produkcije Scene „Gorica“ – „Romanca o tri ljubavi“, redatelja Tomislava Pavkovića.

U predstavi igranoj na bogato i funkcionalno uređenoj sceni, izmjenjivale su se jake emocije ljubavi, ljubomore, tuge, patnje, razuma i ludosti. Kostimografiju potpisuje Katarina Radošević, a scenografiju Velikogoričanka Marta Crnobrnja.

JEDINSTVENO DJELO

Najnovija predstava velikogoričkog Gradskog kazališta izvodi se prema tekstu Antuna Šoljana i po mnogočemu je jedinstveno djelo i to gotovo u svjetskim književnim razmjerima. Uloge tumače poznati hrvatski glumci: Ivan Glowatzky, Ana Majhenić, Mia Biondić i Pero Juričić.

Sudeći prema broju gledatelja koji se konstantno povećava na predstavama goričke Scene, kazalište dobrim predstavama uspijeva privući sve veći broj Velikogoričana.

O uspjesima Scene „Gorica“ svjedoče i dvije velike prošlogodišnje nagrade, a riječ je o „Kreketu“, koji je dobio prvu nagradu publike na Festivalu regionalnih kazališta „Prolog“ u Sisku te mnogobrojno izvođenoj predstavi „I živjeli su sretno“, čiji je tekst Tetar.hr proglasio najboljim.