Home Izdvojeno Tko je pisao, pisao je – objavljeni dobitnici nagrade za najpismo

Tko je pisao, pisao je – objavljeni dobitnici nagrade za najpismo

PODIJELITE

Gradska knjižnica Velika Gorica objavila je rezultate svog natječaja ‘Pišem ti pismo… natječaj za najpismo’ koji je trajao od 11. travnja do 6. svibnja. Radi se o natječaju koji knjižnica već petu godinu za redom raspisuje u suradnji s Hrvatskom poštom.  Natječaj se raspisuje povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se širom svijeta obilježava na današnji dan, sa željom da podsjeti na zaboravljenu komunikaciju putem pisama, ali i sa ciljem poticanja pismenosti i pismenog izražavanja.

Ovogodišnja tema natječaja bila je vezana uz knjige, čitanje, knjižnice i knjižničare, ali također su se zainteresirani za sudjelovanje mogli u pismu obratiti kome god su željeli. Za sudjelovanje u natječaju trebalo je napisati pismo i poslati ga putem pošte.

gradska knjižnica knjige police knjiga_kvgkatd (3)

Dobitnici nagrada u kategoriji odrasli su ‘Ništa me u životu nije namučilo kao ti‘ Katarine Pučar iz Jastrebarskog, ‘Draga Julijana‘ Antonina Briševca iz Velike Gorice, te ‘Voljeni moj‘ Bernarde Seba iz Omiša.

U kategoriji dječjih pisama bit će podijeljene četiri ravnopravne nagrade za ‘Lijep pozdrav dragi Lionel Andres Messi‘ Jana Belaka iz Čakovca, ‘Dragi Koko‘ Jelene Briševac iz Velike Gorice, ‘Dragi prijatelju, ti koji si različit‘ Mie Bošnjak iz Velike Gorice te ‘Dragi tata‘ Helene Tadić iz Velike Gorice.

Završnica natječaja i dodjela nagrada održat će se ove subote, 14. svibnja u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica u 11.00 sati kada će biti objašnjene odluke žirija. Dobitnicima će biti podijeljena priznanja te nagrade Hrvatske pošte koja je bila suorganizator natječaja i Gradske knjižnice Velika Gorica.