Home Velikogoričani na djelu Tko je baka koja dolazi u Konzum i sjedi u tišini?

Tko je baka koja dolazi u Konzum i sjedi u tišini?

PODIJELITE

Priča o nepoznatoj baki iz Velike Mlake koja dolazi u Konzum u Veliku Goricu, gdje sjedeći u tišini traži milostinju, večeras se proširila među Velikogoričanima koji su u samo dva sata podijelili post s Facebooka više od tisuću puta.

Mariji Šapina Gale koja je stavila post, baka se povjerila i rekla joj da je bolesna i sama jer joj je kćer umrla prošle godine te da prima socijalnu pomoć od 600 kuna. Nekoliko puta viđena je u Konzumovim prodavaonicama i u Zagrebu i u Samoboru pa su mnogi komentatori posta posumnjali u iskorištavanje nesretne starice. Koja je zapravo njezina priča nitko ne može tvrditi sa sigurnošću, no svi su složni da joj treba pomoći, bilo novčano, bilo da ju se ”oslobodi” od onih koji je iskorištavaju i navodno razvoze od prodavaonice do prodavaonice po gradovima.

Na cijelu pričao reagirao je večeras i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji je na svom Facebook profilu poručio da će učiniti sve što je moguće kako bi pomogao baki te da mu se javi svatko tko ju poznaje i ima podatke o njoj.