Home Izdvojeno ”Dječje igre” u Buševcu postaju ”Međunarodni dječji festival folklora”

”Dječje igre” u Buševcu postaju ”Međunarodni dječji festival folklora”

PODIJELITE

U subotu 29. travnja u 17 sati u Društvenom domu u Buševcu održat će se susret dječjih folklornih skupina koje Ogranak Seljačke sloge Buševec organizira već petnaestu godinu. Ove godine Dječje igre poprimaju i međunarodnu notu i postaju Međunarodni dječji festival folklora.

–  Na ovogodišnjim “Dječjim igrama” će sudjelovati tri inozemna društva: FA „Kitka“- Istibanja (Makedonija), HKPD „Matija Gubec“- Tavankut (Vojvodina, Srbija) i FG „Federico Angelica“- Aviano (Italija). Osim gostiju iz inozemstva imat ćete prilike vidjeti i KUD „Zvir“- Jelenje, KUD „Remetinec“- Novi Marof, KUD „Desinec“- Desinec, KUD „Dučec“- Mraclin, KUD „Ščitarjevo“- Ščitarjevo te domaćine Ogranak Seljačke sloge Buševec – najavio je Nenad Rožić, predsjednik OSS Buševec.

Susret djece počet će već u četvrtak kada se očekuje dolazak gostiju iz Makedonije i Vojvodine. U petak u 12 sati u sportskoj dvorani O.Š. Vukovina nastupit će u predstavnici Makedonije, Vojvodine i Italije te ”C” grupa OSS Buševec. Poslije nastupa djeca će obići Aerodrom F. Tuđman, Muzej Turopolja i Park dr. Franje Tuđmana. U subotu nakon nastupa i zajedničke večere u 19 sati igrat će starinske dječje igre poput hodanja na štulama, bacanja potkove i skakanje u vreći. Nedjelja je rezervirana za izlet u Zagreb i nastup u Lekeniku u 18 sati.