Home Kultura “Teška vremena traže hrabre pojedince” Doznajte kako pobijediti strah i sačuvati mentalno...

“Teška vremena traže hrabre pojedince” Doznajte kako pobijediti strah i sačuvati mentalno zdravlje

Predavanje o tome koje metode samopomoći koristiti u ovakvim situacijama održat će doc. dr. sc. Dubravka Šimunović, ovlaštena psihoterapeutkinja

PODIJELITE

Živimo u vremenu neizvjesnosti, iza nas su dvije godine pandemije, potresi, ratna zbivanja u Ukrajini… Sve to dovoljno su jaki okidači većini ljudi da se osjećaju prestrašeno, nesigurno, depresivno i anksiozno.

Strah od eskalacije rata, gubitka posla i naposljetku siromaštva, samo su neka od pitanja koja svatko od nas svakodnevno postavlja. Osjećaj bespomoćnosti pokreće sukob na osobnoj razini, uzrokujući pritom frustraciju i gubitak unutarnje radosti.

Kako izaći na kraj sa strahom, koje metode samopomoći koristiti te kako sačuvati mentalno zdravlje bit će tema ovog predavanja koje će održati doc. dr. sc. Dubravka Šimunović, ovlaštena psihoterapeutkinja.

Inače, Dubravka Šimunović je stalna urednica i voditeljica radio emisije iz područja javnog zdravstva na jednoj od radio postaja te u slobodno vrijeme objavljuje kolumne iz područja mentalnog zdravlja na nekoliko portala. Sudjelovala je u tri znanstvena projekta, uz veći broj sudjelovanja na domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima, a od 2016. godine redovna je članica Povjerenstva za međunarodnu znanstvenu i stručnu suradnju pri Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Predavanje će se održati u utorak, 29. ožujka u 18.30 sati u Središnjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica.