Home Izdvojeno Sutra svi u Lukavec, počinje drugi LegendFest!

Sutra svi u Lukavec, počinje drugi LegendFest!

PODIJELITE

Sutra u 16 sati počinje drugi po redu LegendFest – festival narodnih priča, mitova i legendi Zagrebačke županije. Glavna tema festivala su coprnice, moguti i druga mitska bića, a organizatori festivala, Udruga Val kulture i Muzej Turopolja pripremili su bogat program događanja za sve uzraste s radionicama, izložbama, kazališnim predstavama, koncertima i predavanjima u kojima sudjeluje više od stotinu umjetnika.

Posjetitelji će se između ostalog moći konzultirati s coprnicom u Vještičjem brlogu, upoznati Lukavečku gataru, položiti ispit za coprnicu, u Metlaonici napraviti vlastitu vještičju metlu, ali i priključiti se poznatom umjetniku Nikoli Falleru u izradi slamnate Skulpture velike Coprnice. Na nekoliko lokacija moći će se pogledati i prigodne izložbe, poput Mjesečevih sjena Zdenka Bašića, Vještica iz Mjesečevih sjena Ive Lulić, izložbe lutaka Tihane Ostreš ili pak izložbe najmlađih sudionika, učenika velikogoričke osmoljetke Eugen Kvaternik pod nazivom Čarobne cipelice nastale u povodu Svjetskog dana muzeja.

LEGENDFEST1

SVIRAT ĆE GLAZBA IZ 15. STOLJEĆA

Iz glazbenog programa valja izdvojiti koncert pod nazivom Mjesto za mene Anite Valo, Meri Jaman, Jelene Radan i Ivana Kristijana Majića, Janine Coprije Vokalno – instrumentalnog sastava Jane te glazbu 15. i 16. stoljeća Ansambla Triola. Tu su i kazališne predstave  Bilogorska čarolija: Prinčeva staza, Preko grama, preko trna, predavanja i pričanje priča o coprnicama, mitskim čarobnicama i legendama Ive Sille, Tihane Ostreš, Andreje Krenek i drugih, razne kreativne radionice poput izrade coprnica i moguta, likovne nagradne radionice Hypoart, radionice izrade maski i niz drugih sadržaja.

Sva događanja besplatna su za posjetitelje.