Home Gospodarstvo Obilježen Dan Obrtničke komore Zagreb, gorički obrtnici dobili priznanja

Obilježen Dan Obrtničke komore Zagreb, gorički obrtnici dobili priznanja

PODIJELITE

Na obilježavanju Dana Obrtničke komore Zagreb, vrijedna priznanja dobila su dvojica velikogoričkih obrtnika.  Zlatnu diplomu Obrtničke komore Zagreb primio je  Marijan Kovačić, vlasnik obrta “ELEKTRO – KOVAČIĆ” servis električnih strojeva, aparata i uređaja iz Mraclina.

Srebrnu diplomu za dugogodišnji aktivni rad u tijelima komorskog sustava primio je velikogorički obrtnik Nikola Cerovski,  koji je prije odlaska u mirovinu bio na čelu Ceha trgovaca, pekara i mesara. Nikola Cerovski je vlasnik obrta  TRGOVINE  NA MALO I POSREDOVANJE “5 C” iz Donjeg Dragonožca.

Na  svečanosti su uručene  i majstorske diplome majstoricama i majstorima: Josipu Čaković za zanimanje automehaničar, Petri Aldobašić za zanimanje frizer, Tanji Markulin za zanimanje krojač ženske odjeće, te Zlatanu Petković i Ivančici Celić  za zanimanje kuhar.

OBRTNIŠTVO VAŽNO ZA GOSPODARSTVO

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb, Mirza Šabić, u pozdravnom je govoru istaknuo značaj obrtništva i malog poduzetništva u cjelokupnom hrvatskom gospodarstvu, te očekivanja da će institucije komorskog sustava u suradnji sa Ministarstvom poduzetništva i obrta uskladiti propise vezane uz obrtništvo.

– Nadam se da će  rezultat ove suradnje biti suvremeni i kvalitetni propisi, slični zakonima u onim europskim zemljama koje su prepoznale nacionalnu, gospodarsku i stratešku važnost obrta kao nukleusa gospodarstva, utemeljenog na obitelji, na tradiciji  i na zajedništvu – rekao je Šabić.