Home Izdvojeno Sudionici projekta EDU VG PP PLUS posjetili talijanska društvena poduzeća

Sudionici projekta EDU VG PP PLUS posjetili talijanska društvena poduzeća

PODIJELITE

Djelatnici Pučkog otvorenog učilišta i njihovi partneri iz Udruge PP Plus iz Zagreba u sklopu provedbe projekta EDU VG PP PLUS posjetili su talijansku pokrajinu Emiliu Romagnu. Ova pokrajina, a i cijela Italija poznata je po razvoju društvenog i zadružnog poduzetništva, a prvi oblici takve vrste poduzetništva javljaju se kasnih 1980-ih kao odgovor na nezadovoljene potrebe diskriminiranih i marginaliziranih skupina željnih posla.

– Direktni uvid u rad uspješnih društvenih poduzeća stečen tijekom ovog studijskog putovanja značajno će pomoći timu za provedbu projekta EDU VG PP PLUS pri razvoju programa osposobljavanja odraslih za potrebe društvenog poduzetništva. Projekt će osposobljavanjem za voditelje i samostalne knjigovođe socijalnog poduzeća doprinijeti većem broju socijalno poduzetničkih inicijativa u Hrvatskoj, a marginaliziranim skupinama u društvu omogućit će se socijalno uključivanje te lakše zapošljavanje i veća konkurentnost na tržištu rada. – poručili su iz Pučkog otvorenog učilišta.

Ovo je prvi europski projekt Pučkog otvorenog učilišta vrijedan 1.196.375,00 kuna, od čega 1.123.156,85 kuna financirano sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Zahvaljujući njemu Učilište će dobiti dva nova obrazovna programa za voditelja socijalnog poduzeća i samostalnog knjigovođu socijalnog poduzeća, ali i mogućnost da se unaprijede svi aktualni programi na ovoj obrazovnoj ustanovi.