Home Izdvojeno Snažan vjetar otežava promet

Snažan vjetar otežava promet

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Nakon jučerašnje kiše stigla je nova promjena vremena koja je donijela vedar, ali izrazito vjetrovit dan. Meteoalarm izdao je za naše područje žuto upozorenje.

– Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike – upozorili su u Meteoalarmu.

Posljednji poznati meteorološki podaci za zagrebački aerodrom oni su od 11 sati kada je temperatura zraka iznosila je 14.5 Celzijevih stupnjeva, a brzina vjetra 12 metara u sekundi. Promet se stoga na relaciji Velika Gorica – Zagreb odvija otežano. Relativna vlažnost zraka je 48 posto, a tlak zraka 1020.5 hektopaskala. Unatoč ugodnoj temperaturi zraka, jak sjeverac stvara hladan osjet ugode pa se preporučuje toplije odjenuti.

Ipak, biometeorološke prilike povoljne su u većem dijelu Hrvatske zbog čega će se većina ljudi osjećati dobro. No iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju srčane bolesnike, astmatičare i reumatičare na zaštitu od hladnoće, osobito u jutarnjim i večernjim satima.