Home Izdvojeno Ovog vikenda počinjeno gotovo tisuću prometnih prekršaja

Ovog vikenda počinjeno gotovo tisuću prometnih prekršaja

Na području Policijske uprave zagrebačke oduzeto je 140 vozačkih dozvola.

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Proteklog vikenda 20. do 22. listopada na području Policijske uprave zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila te nadzor zlouporabe droga. U tom periodu kontrolirano je 1411 vozača te su utvrđena 983 prometna prekršaja.

Ukupno 150 prekršaja su vožnja u alkoholiziranom stanju ili odbijanje alkotestiranosti. – Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 140 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 150 vozača – poručuju iz PUZ-a.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača je 2,83 promila koliko je imao 46-godišnjak zaustavljen u Jastrebarskom. Kod vozačica s najvišom koncentracijom alkohola u krvi vozila je 27-godišnjakinja zaustavljena na Trgu žrtava fašizma. – Alkotestom joj je utvrđena koncentracija alkohola od 1,73 promila i isključena je iz prometa. Protiv vozača je podnijet Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na rok od 12 sati i smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva – objašnjavaju iz PUZ-a.

Prilikom provođenja akcije, 15 osoba smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane 4 osobe, a 1 osoba je odbila testiranje.

– Od 150 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirana su 22 mlada vozača (14.7 %) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa – zaključili su iz PUZ-a.