Home Izdvojeno Smotra dječjeg folklora: Najmlađi će pokazati što znaju

Smotra dječjeg folklora: Najmlađi će pokazati što znaju

PODIJELITE

Smotra dječjeg folklora u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih društava grada Velike Gorice počinje u nedjelju u 17 sati u Dvorani Gorica. Na smotri će nastupiti oko 540 izvođača iz 18 KUD-ova.

– Stručno povjerenstvo ocjenjuje rad društva te radi pisani osvrt na kvalitetu izvođenja. Ocjenjuju se koreografije, nošnje i glazbeno izvođenje.Svi sudionici prime zahvalnice, a povjerenstvo odluči kojih je pet društava najbolje – kaže Vladimir Štarkelj, predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga grada Velike Gorice.

Štarkelj je dodao i kako se društva za smotru pripremaju od jeseni, a kako će ovo biti 16. smotra u organizaciji Zajednice.

KUD Gradici, djeca, folklor (4)

– Smotra nam je važna jer je ona ogledalo našeg stručnog rada. To je mjesto gdje dobijemo smjernice za daljnji rad. Vidimo da li dobro radimo. Posebno nas veseli dječja smotra jer je rad s djecom budućnost svakog društva. Dječje igre, druženje, nastupi na kojima pokazuju kreativnost. Možda se među njima kriju vrsni plesači, pjevači ili svirači – pojasnila je značenje Smotre predsjednica KUD Gradići Gordana Kovačić.

– Nije nas strah što će nas gledati puno ljudi. Dobro smo se pripremile i sve znamo. Plesat ćemo drmeš i pjevati “Djevojčica kolo vodi” – jasno su poručile Dorotea (9), Lorena (9) i Ana (7), a Dorotea je dodala i kako njoj ovo nije prva smotra folklora.

KUD Gradici, djeca, folklor (8)