Home Crna Kronika Sledila mu se krv kada je ušao u stan

Sledila mu se krv kada je ušao u stan

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Protekla srijeda nije bila sretna za jednog našeg sugrađanina. Naime, 74-godišnjak se taj dan u 11,15 sati odlučio prošetati i obaviti pokoju sitnicu. Ne sluteći što ga čeka u njegovom stanu krenuo je bezbrižno kući. Ono što je zatekao sledilo mu je krv u žilama. U svom domu zatekao je dvojicu maskiranih muškaraca.

Kad su ga ugledali, provalnici su brzo reagirali i dali se u bijeg. Sa sobom su ponijeli i plijen koji su pronašli u stanu. Riječ je o nakitu vrijednom oko 1500 kuna. Prestrašeni i zbunjeni starac nije mogao ništa drugo nego početi vikati i dozivati upomoć. No, nitko od stanara nije reagirao, a prema riječima policije nitko od sustanara ništa niti ne zna. – Mislim da su stanari pokazuju jednu vrstu nebrige i letargije. Nikoga nije briga što se desilo, niti tko hoće reći je li što vidio iako je više stanara bilo u tom trenutku u svojim domovima. Nitko ništa nije čuo niti vidio – prokomentirao nam je Niko Kuzmanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

Iz policije su poručili da bez suradnje s građanima jako teško mogu kvalitetno raditi svoj posao i da je samozaštitno ponašanje građana ključ za uspjeh u borbi protiv kriminala.