Home Crna Kronika Sjedio je u taksiju i čekao putnika, a onda su stigla trojica...

Sjedio je u taksiju i čekao putnika, a onda su stigla trojica i prepriječila mu put

PODIJELITE

Jučer poslijepodne kod Zračne luke Franjo Tuđman napadnut je taksist. Nemili događaj dogodio se u trenutku dok je vozač čekao putnika koji je naručio vožnju, a nekoliko trenutaka kasnije njegovom vozilu pristupila su tri muškarca koje je zanimalo je li on vozač Ubera i tada je krenulo maltretiranje od njihove strane, piše jutarnji.hr.

-Prišli su do mene, svaki s jedne strane tako da ne mogu pobjeći i pitali me radim li za Uber. Nakon mojeg potvrdnog odgovora, uslijedilo je verbalno maltretiranje i prijetnja da će me razbiti. Nisam imao druge opcije nego otkazati vožnju putniku te se zaključati u vozilo i čekati dolazak policije. Nisam htio ugroziti putnika koji je nekoliko minuta kasnije trebao izaći iz zračne luke – rekao je vozač, koji je želio ostati anoniman.

Kad je vozač odlučio napustiti područje aerodroma, trojica muškaraca krenuli su u svojem vozilu za njim te mu prepriječili put kako bi nastavili napad.

-Cijeli događaj sam snimio kako bih ga mogao pokazati policiji, a navodno se radi o taksistima iz Velike Gorice. Kao što se može čuti u videu, prijetili su mi da će me razbiti ako se pojavim i urlali ‘da im oduzimam kruh’. Smatram da je to glupost, jer, baš kao i oni, i ja živim od vožnje te smatram kako imam jednako pravo kao i oni da prevozim putnike ako to oni od mene zatraže. Ovaj incident je samo jedan u nizu sličnih napada – rekao je napadnuti vozač za Jutarnji list.

Kako doznajemo od velikogoričke policije, ozlijeđenih nije bilo, radilo se tek o remećenju javnog reda i mira. Nažalost, ovakvi incidenti su učestala pojava među taksistima koji su u borbi za putnike spremni na sve.