Home Izdvojeno FOTO: Mladi vatrogasci dobili nova odijela

FOTO: Mladi vatrogasci dobili nova odijela

PODIJELITE

Mladi gorički vatrogasci u subotu će nastupiti na Državnom prvenstvu u vatrogastvu koje će se održati u Puli. Momčadi Mraclina, Ribnice, Velike Bune i Kuča dobrim rezultatima na gradskom i županijskom natjecanju osigurale su nastup na završnom natjecanju. Među njima najveći je favorit ekipa DVD-a Mraclin.

– Imamo velika očekivanja i nadam se boljem plasmanu od onoga kojeg smo postigli u Čakovcu, a tamo smo bili drugi. Cilj nam je prvo mjesto. Uskoro ćemo vidjeti hoćemo li uspjeti u tome. – rekao je Josip Vukašinec, voditelj vatrogasne mladeži DVD-a Mraclin.

dodjela-vatrogasnih-odijela-2016-5

VAŽAN JE I TALENT

Već drugu godinu zaredom na Državno prvenstvo plasirala se i momčad DVD-a Velike Bune. Kako kažu, tijekom ljeta i nisu baš trenirali, točnije uspjeli su se sastati tek dvaput, ali ponekad je upravo talent ono što čini razliku.

-Ovo je generacija koja me je jako iznenadila. Na početku rada s njima nisam imala velika očekivanja jer im je jako dugo trebalo da pohvataju neke stvari, ali dogurali su do ovdje gdje su. Što znači da su ipak jako talentirani.- objasnila je Nikolina Cavrić, voditeljica vatrogasne mladeži DVD-a Velika Buna. Ona se požalila na nezainteresiranost djece za vatrogastvo u Velikoj Buni.

dodjela-vatrogasnih-odijela-2016-4

-Mogli bi postići jako puno, samo da su djeca malo više zainteresirana. Iskoristila bih ovu priliku da pozovem mlade da se uključe, ako ništa drugo da se družimo kroz sve to. Rezultati će sami po sebi već doći. – dodala je Cavrić.

Upravo su druženje i prijateljstva to što veže mlade vatrogasce. Mnogi od njih upravo u tim godinama stječu prijateljstva za cijeli život. -Mi smo u ovome od malih nogu. Mi smo zapravo jedna velika obitelj. Zajedno se družimo na natjecanjima. Kroz sve to naučiš svašta i prođeš različite tečajeve koji mogu biti korisni u svakodnevnom životu.- otkrila nam je Kristina Zlatović, voditeljica vatrogasne mladeži DVD-a Ribnica.

dodjela-vatrogasnih-odijela-2016-14

Da goričko vatrogastvo ima sjajnu budućnost, najbolje dokazuje 40 mladih vatrogasaca koji će braniti boje Velike Gorice i Zagrebačke županije u Puli. O kakvom je ovdje rezultatu riječ, najbolje govori činjenica da iz cijele Zagrebačke županije na Državno prvenstvo ide šest momčadi, odnosno 60-oro djece. Svoju podršku pružio im je i Grad Velika Gorica pokrivši troškove puta na natjecanje te doniranjem 40 kompleta odijela mladim vatrogascima.

VIŠE SREDSTAVA ZA VATROGASTVO

dodjela-vatrogasnih-odijela-2016-16

– Drago nam je da im možemo pomoći i da im omogućimo dobre uvjete za nastup na državnom natjecanju. To ćemo napraviti i sa seniorima sljedeći tjedan u nadi da će i oni ostvariti dobre rezultate. Vatrogasnoj zajednici ovom prigodom i na ovaj način čestitamo 20 godišnjicu postojanja koju ćemo obilježiti polovicom listopada. – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Gradonačelnik je najavio izdvajanje dodatnih sredstava iz proračuna za opremanje, obnavljanje i izgradnju vatrogasnih kapaciteta na području Velike Gorice. Novac će se utrošiti u nabavku novih vozila, vatrogasne opreme, izgradnju vatrogasnih domova, ali i u projekt Vatrogasnog muzeja.

[print_gllr id=55647]