Home Izdvojeno Samo za najodvažnije ‘Rapha Women’s 100’

Samo za najodvažnije ‘Rapha Women’s 100’

PODIJELITE

Na tisuće žena diljem svijeta u nedjelju će na svojim biciklima prijeći stotinu kilometara u sklopu Rapha Women’s 100 projekta. Prošle godine u njemu je sudjelovalo 8 tisuća žena iz 53 zemlje. Riječ je o globalnoj biciklističkoj avanturi koja nije natjecateljskoj karaktera, a u organizaciju su se uključili i Udruga ‘Moj Buševec’ te portal biciklijade.com koji organiziraju biciklijadu od Zagreba do Buševca.

Biciklijada će krenuti s Bundeka, odnosno plato istočno od mosta Slobode u 8 sati. Biciklistička karavana će proći mjestom Orle na putu prema Sisku, a iz njega će krenuti prema mjestu Buševec koje je konačni cilj rute. Ukupna dužina rute je 100 kilometara, a tijekom puta nakon svakih sat vremena karavana će se zaustavljati na deset minuta kako bi se sudionice odmorile. Djeca do 18 godina mogu voziti isključivo uz pratnju roditelja. Nošenje kacige se preporučuje svima, a obvezno je za djecu.

Organizirana je policijska pratnja koja će pratiti kolonu, a za sigurnost su zaduženi redari koji će određivati tempo vožnje, te usporavati ili zaustavljati prednju skupinu u slučaju razdvajanja kolone. U slučaju kvara na biciklu na začelju kolone nalazit će se servisno vozilo koji će odmah popravljati lakše kvarove te povesti vozače i bicikle u slučaju težih kvarova.

Prijaviti se možete putem maila rapha@biciklijade.com do subote u 12 sati ili osobno neposredno prije starta. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime te datum rođenja.