Home Izdvojeno ŠAH Kadeti Poleta osvojili tri pehara na prvenstvu Hrvatske

ŠAH Kadeti Poleta osvojili tri pehara na prvenstvu Hrvatske

U Zagrebu je održano kadetsko prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu

PODIJELITE

U Zagrebu je 2. prosinca u hotelu Panorama odigrano kadetsko prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu u uzrastima do 8, 10, 12 i 14 godina. Igralo se 7 kola s tempom 15 minuta + 10 sekundi po potezu. Marta Trgovac je kod kadetkinja do 12 godina osvojila 1. mjesto, Nikola Kos je u konkurenciji do 10 godina bio drugi, a Dominik Đurašin do 8 godina zauzeo je 3. mjesto. Najviše kadeta Polet je imao u konkurenciji do 8 godina. Iako još nemaju 8 godina ostavili su iza sebe mnoge starije kadete. Dominik je u 6 kolu izgubio od klupskog kolege Gabrijela Šoštarića i zaostao za vodećim Ivanom Horvatom 2 boda. U posljednjem kolu Dominik je igrao s Ivanom i nanio mu jedini poraz a osvojeni bod bio je dovoljan za treće mjesto. Gabrijel je zauzeo 8 mjesto s 0,5 boda manje od trećeplasiranog, a Vito Jurić na 9 mjestu imao je samo 0,5 boda manje od Gabrijela. Prvi je bio Ivan Horvat iz Svete Nedjelje, a drugi Dominik Brleković iz Osijeka.

U konkurenciji do 10 godina odličan rezultat napravio je Nikola Kos. Kao osmi po rejtingu osvojio je drugo mjesto koje je dohvatio pobjedom u posljednjem kolu protiv glavnog favorita Ivora Celova. Odlično je igrao u toj konkurenciji i Mihael Matković koji je osvojio samo 0,5 boda manje od favorita Ivora a mlađi je godinu dana. Prvi je bio Jan Babler iz Slavonskog Broda, a treći Filip Ivančević također iz Slavonskog Broda.

Marta Trgovac je bila favorit u konkurenciji kadetkinja do 12 godina. Malo je kiksala ali je ipak na kraju osvojila prvo mjesto. Druga je bila Klara Begić iz Ploča a treća Lucija Botica iz Odre-Novi Zagreb. U toj konkurenciji igrala je i Elena Horvačić ali nije uspjela osvojiti niti jedan bod. U konkurenciji kadetkinja do 8 godina Maja Kos bila je četvrta. Na prvenstvu su još nastupili od Poletovih kadeta Michael Antolović i Fabricio Ištvanek kojima je poslužilo kao priprema za nastup za ekipu kluba i za školsku ekipu. Osvojili su po dva boda što ja za njih u ovoj konkurenciji solidan rezultat.

Goran Klobučarić