Home Izdvojeno Rovinj dobio OK Goricu, ali nema odustajanja

Rovinj dobio OK Goricu, ali nema odustajanja

PODIJELITE

Prošlog vikenda odbojkaški klub Rovinj je na domaćem terenu pobijedio Goričane s 3-0 u setovima (25:23, 25:21, 26:24). Setovi su bili izjednačeni, igralo se poen za poen, ali kada bi trebalo povući u završnici, Goričani bi stali dok su domaćini jurili ka pobjedi.

– Iako 3:0 zvuči uvjerljivo, rezultati po setovima ipak pokazuju da je bilo vrlo gusto. Utakmica je mogla otići u bilo kojem smjeru, ali ovaj put su domaćini ipak bili bolji u ključnim trenucima. – rekao je kapetan OK Gorice Jurica Skorin.

Rovinjani su, bodreni od strane publike, od samoga početka krenuli jako, no ni Goričani u utakmicu nisu ušli ništa lošije. Obje ekipe su se borile od prvog do zadnjeg poena. Domaći teren i domaća publika Rovinjanima su davali veliku prednost što se vidjelo kada bi se Goričani ponadali da je poen gotov u njihovu korist pa bi Rovinjani okrenuli igru.

Goričani nakon ovog poraza nemaju šanse za ulazak u doigravanje za prvaka Hrvatske. To znači da će sljedeće godine igrati u donjem domu 1.A nacionalne odbojkaške lige te pokušati ponovno izboriti ulazak u doigravanje te gornji dom što im je uspjelo prošle godine. Skorin poručuje da ne odustaju.

– Naravno da smo svi tužni, ali u dvije godine iz druge lige do prve jakosne skupine je velik skok i čini se da još nismo zreli za igru s najjačim ekipama. Također, druge ekipe imaju puno bolje uvjete za treniranje i tu je njihova prednost. Naravno da nećemo odustati nego izvući maksimalno i sljedeće godine vratiti se još jači i bolji.-