Home Velikogoričani na djelu Roditelji pokrenuli peticiju za sigurna školska dvorišta

Roditelji pokrenuli peticiju za sigurna školska dvorišta

PODIJELITE

Zbog dugogodišnjeg problema prisutnog u školskim dvorištima u Velikoj Gorici, u kojima ima psećeg izmeta i gdje se psi neometano šeću zbog čega se djeca ne mogu slobodno igrati i boraviti u tim dvorištima, roditelji su pokrenuli peticiju za sigurna školska dvorišta.

– Zbog pasivnosti ravnatelja, komunalnih redara i grada oko tog pitanja, a problem je posebice raširen u spojenom školskom dvorištu Eugena Kvaternika i Habdelića gdje su probijene ograde na više mjesta, te vlasnici i usred bijelog dana rastrčavaju svoje pse, pojedini profesori više niti ne vode djecu vani na tjelesni – upozorili su roditelji.

Napominju kako se radi o zdravstveno-higijenskom problemu i upitnoj sigurnosti učenika zbog čega će peticiju predati ravnateljima škola, gradu i policiji. Podsjećaju da je u školska dvorišta zabranjeno voditi pse te da su ona namijenjena isključivo za igru i tjelesni odgoj djece, polaznike škola.

– Nažalost, to nitko ne poštuje, stoga mjerodavne želimo upozoriti na tu činjenicu i svojoj djeci osigurati čisto i sigurno školsko dvorište – poručili su roditelji. Pozivaju sve da potpišu peticiju za sigurnost djece u školskim dvorištima.