Home Izdvojeno Povijesni uspjeh: Cure iz Udarnika među 16 najboljih u državi!

Povijesni uspjeh: Cure iz Udarnika među 16 najboljih u državi!

Mlade rukometašice Udarnika, mlađe kadetkinje, kao jedina ekipa iz Zagrebačke županije nastupit će na završnici prvenstva Hrvatske, od 4. do 7. travnja u Umagu. Nikad niti jedna ekipa iz Velike Gorice u tome dosad nije uspjela

PODIJELITE

Iako kišan i tmuran, u vikend koji je za nama za ženski rukometni klub Udarnik kao da je bilo sunčano, lijepo, nikad ljepše. Njihove mlađe kadetkinje su na turniru koji je održan u našoj gradskoj dvorani izborile su završnicu prvenstva Hrvatske, što nikad nije uspjelo niti jednoj goričkoj ekipi.

“Ovo je zaista povijesni uspjeh za ovu generaciju naših rukometašica, a sve je počelo dolaskom trenera Josipa Mesnika u klub. On istovremeno vodi seniorsku i mladu ekipu, koja se natječe u tri ranga natjecanja. Ovdje je riječ o djevojkama rođenima 2002. i kasnije, a mi ćemo na državnom prvenstvu biti jedini predstavnik Zagrebačke županije. I s ponosom ćemo predstavljati Veliku Goricu i Turopolje”, rekao je presretni predsjednik kluba Josip Mučnjak.

Djevojke su na poluzavršnom turniru pobijedile Murvicu (17:12), Karlovac (29:16), Samobor (24:12) i Trešnjevku (24:16) te tako izborile nastup na državnoj završnici u Umagu od 4. do 7. travnja.

“Sa tih osam bodova u posljednje četiri utakmice osigurali smo šesto mjesto, što je bilo dovoljno za ovaj povijesni doseg. I nakon svega moram čestitati igračicama i treneru na ovako vrijednom rezultatu. Ne treba zaboraviti ni bivše trenere, Igora Panadića i Marija Turana, i oni su dali svoj doprinos, ali trener Mesnik je stavio šlag na tortu”, ističe predsjednik Mučnjak.

Sad se u klubu moraju nositi s drugom vrstom problema.

“Sad je pred nama skupljanje financijskih sredstava, budući da boravak dvadesetak ljudi u hotelu u Umagu te prijevoz i sportska odjeća iziskuju znatna sredstva. A važno je da reprezentativno predstavljamo naš grad i županiju”, dodao je Mučnjak.

Hvaljeni trener Mesnik dočekao je svojih pet minuta i naravno da uživa u trenutku.

“Kad sam na polusezoni preuzeo ekipu, ona je bila u nezavidnoj situaciji, ali time je ovaj rezultat još i vrijedniji. Sve cure su dale sve od sebe, marljivo su trenirale i rade, a to im se na kraju vratilo. Napravili smo veliku stvari, velik uspjeh za velikogorički rukomet, budući da smo prvi rukometni kolektiv koji se ima priliku u rukometu boriti sa 16 najboljih momčadi iz Hrvatske za titulu prvaka. Kako ja to gledam, ovo je malo sportsko čudo. Svaka čast svim djevojkama, cijelom Upravi na čelu s predsjednikom Mučnjakom, a našim navijačima hvala na velikoj podršci”, rekao je trener Mesnik.