Home Gospodarstvo Rekordni rezultati na Plesu: Međunarodna zračna luka bilježi 10 posto putnika više

Rekordni rezultati na Plesu: Međunarodna zračna luka bilježi 10 posto putnika više

PODIJELITE

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb zabilježili su rekordne rezultate prometa i broja putnika u kolovozu, povećanjem od 10 posto u odnosu na kolovoz 2013. godine, čime je na Plesu zabilježen rekordan broj putnika uopće u jednom mjesecu. Tako je u kolovozu kroz Zračnu luku prošlo 269.500 putnika, a ovaj se pozitivan trend nastavlja i u rujnu. U prvih 10 dana rujna Međunarodna zračna luka Zagreb zabilježila je porast od više od 7 posto u odnosu na rujan prošle godine, a očekuje se isti trend povećanja do kraja mjeseca.

– MZLZ se i dalje nalazi u vrlo dinamičnom razdoblju ljetnog reda letenja, u kojem bilježi porast destinacija, frekvencija, aviokompanija i čarter linija – ističe glasnogovornica Lidija Capković Martinek.

akcija_Skolarac1

Vueling je od 2. svibnja ponovno uveo izravan let za Barcelonu, tri puta tjedno, a od 26. lipnja i izravan let za Rim, dva puta tjedno. Turkish Airlines je povećao broj letova na ruti Zagreb-Istanbul na dva leta dnevno, svaki dan u tjednu. KLM je od 26. svibnja nakon 22 godine ponovno uspostavio redovitu dnevnu liniju za Amsterdam. Air Europa i Air Nostrum uveli su čarter letove prema Zaragozi te zračnoj luci Bilbao Madrid / Valencija. Zrakoplovni prijevoznik Arkia uveo je čarter letove za Tel Aviv, a Germanwings tijekom srpnja i kolovoza za Hamburg, kao i Tunis Air i Onur Air koji su uveli dodatne čarter letove. Iberia je produžila sezonu letenja u Zagreb, a Qatar Airways najavio je od 1. listopada tri puta tjedno izravni let Zagreb – Doha, bez zaustavljanja u Budimpešti.

Uz to, Korean Air je je u svibnju i lipnju imao šest čarter letova sa zrakoplovima tipa Boeing 747-400 te Boeing 777-200 te će imati četiri dodatna leta u rujnu.