Home Izdvojeno Hoće li izdržati? Nasipom voze školski autobusi!

Hoće li izdržati? Nasipom voze školski autobusi!

PODIJELITE

Županijska cesta u selu Drnek u Općini Orle otvorena je za promet, iako je vidno klizište koje u svakom trenutku može propasti. Roditelji strahuju za svoju djecu koja se ovamo svakodnevno prevažaju na putu do škole. Fotografije nam je poslala zabrinuta čitateljica.

cesta

NASIP KAO PROMETNICA

Sporna cesta nalazi se na samom nasipu uz rijeku Savu. Naša čitateljica i brojni mještani traže hitnu sanaciju prometnice, osobito zbog toga što meteorolozi najavljuju obilnu kišu, nakon čega se prometnica može potpuno urušiti.

akcija_skolarac2

“Ovo je nasip u selu Drnek, Općina Orle. To je ujedno i cesta za javni prijevoz i za prijevoz školske djece. Cesta se urušava, preko ceste je Sava. Vodostaji rastu i to nije samo na ovom mjestu nego uzduž cijelog nasipa od Bukevja do Vrbova, ali ovo je kritična točka jer ljudima izbija voda na bunare i pumpe van”, upozorila je čitateljica koja se pita do kada će se ovdje uopće moći odvijati promet.

sava

 

“Je li cesta sigurna za mimoilaženje putničkog i školskog autobusa? Pitam se jel bi vama bilo svejedno da svoju djecu šaljete na takve relacije? Do škole Bukevje navodno je nasip izravnat s cestom, tako govore. Za ova klizišta smo svi zgroženi, a nitko ništa ne poduzima”, ističe ogorčena čitateljica.