Home Crna Kronika Razbojnici iz Mraclina uhićeni u Kašini: zaletjeli se automobilom u policijsko vozilo

Razbojnici iz Mraclina uhićeni u Kašini: zaletjeli se automobilom u policijsko vozilo

Počinili su još dva razbojništva - u Vrbovcu i Kašini, a krivotvorili su i isprave, oštetili tuđe stvari i počinili prisilu prema službenoj osobi.

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom i 42-godišnjakom zbog sumnje da su počinili tri kaznena djela razbojništva, krivotvorenje isprave, prisilu prema službenoj osobi te oštećenje tuđe stvari, javlja PUZ.

Sumnja se da su u ponedjeljak, 23. listopada oko 20 i 50 sati u Kašini, u Ulici Ivana Mažuranića, počinili razbojništvo u trgovini. Pri bijegu s mjesta događaja, 38-godišnjak je počinio i kaznena djela prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari tako da se nakon izdane zapovijedi policijskog službenika da zaustavi automobil, zaletio u službeno vozilo u kojem su se nalazili policijski službenici.

– Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su osumnjičeni u listopadu ove godine počinili još dva razbojništva i to 13. listopada u trgovini u Mraclinu, u Ulici Braće Radić, gdje su od zaposlenica uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabu tjelesne snage otuđili oko 16 tisuća kuna. Također se sumnja da su 4. listopada u Vrbovcu, Dubravi, u Ulici Sv. Margarete, na isti način – uz prijetnju vatrenim oružjem i uporabu tjelesne snage, od zaposlenica trgovine otuđili novac i cigarete, pričinivši štetu od oko 7720 kuna – objasnili su iz PUZ-a.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a policijski su službenici nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu i posebno izvješće.