Home Izdvojeno Ravnatelji osnovnih škola Zagrebačke županije okupili se u Velikoj Gorici

Ravnatelji osnovnih škola Zagrebačke županije okupili se u Velikoj Gorici

PODIJELITE

U Pučkom otvorenom učilištu održano je Stručno vijeće ravnatelja osnovnih škola Zagrebačke županije. Sastanku je prisustvovalo 47 ravnatelja osnovnih škola iz naše županije, a glavna tema bila je Cjelovita kurikularna reforma.

– Mi danas imamo raspravu i posjetit će nas Boris Jokić voditelj Cjelovite kurikularne reforme. Ovaj sastanak važan je kako bi se ravnatelje upoznalo sa svim novostima reforme i da se o njima prodiskutira, te da naši zaključci posluže Ministarstvu kako bi se korigirali uočeni problemi. – rekao je Zdenko Ilečić, voditelj Stručnog županijskoga vijeća ravnatelja osnovnih škola Zagrebačke županije.

ravnatelji škola Zagrebačke županije (3)

Osim o novom kurikulumu, sudionici sastanka razgovarali su i o Pravilniku o pedagoškim mjerama. Ovo područje izrazito je osjetljivo i traži da mu se pristupa s velikom odgovornošću, iz tog razloga izuzetno je važna suradnja roditelja i škole. – Ako ćemo svi imati jedinstven stav uz dobru suradnju s roditeljima, tu ne bi trebalo biti problema. Najveći problem često je loša komunikacija između učenika, škole i roditelja. Kada je komunikacija dobra onda nema ni problema. – istaknula je Marijana Kozumplik Kemenović, ravnateljica OŠ ‘Dubrava’.

ravnatelji škola Zagrebačke županije (2)

Sastanak su posjetili i predstavnici grada koji su aktivno sudjelovali u njegovom radu. Gradonačelnik Dražen Barišić iskazao je zadovoljstvo što je Velika Gorica ugostila stručni sastanak ravnatelja osnovnih škola Zagrebačke županije. – Sve zaključke ovog sastanka koji će moći biti ostvareni kroz proračun Velike Gorice, bit će uvaženi i implementirani. – istaknuo je gradonačelnik.

Zadovoljstvo suradnjom s goričkim ravnateljima osnovnih škola nije mogao skriti niti Krešimir Ačkar, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport. – Velikogorički ravnatelji su uistinu senzibilni za našu djecu, a to je ono što je nama najvažnije. Jako dobro surađujemo u planiranju obnova i izgradnji novih škola, a o tome najbolje govori otvorenje najsuvremenije škole i sportske dvorane u Novom Čiču. Svake godine napravimo napredak u našim školama, što sredstvima gradskog proračuna što iz decentraliziranih sredstava s nivoa države. – istaknuo je pročelnik.

ravnatelji škola Zagrebačke županije (1)

Ovakvi stručni sastanci izrazito su važni ravnateljima jer oni na njima upoznaju s novostima koje dolaze iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, ali i raspravljaju i upozoravaju na probleme s kojima se susreću u svojoj praksi.