Home Izdvojeno Noć knjige u Velikoj Gorici

Noć knjige u Velikoj Gorici

PODIJELITE

Sutra u Gradskoj knjižnici Velika Gorica na poseban način obilježit će se manifestacija Noć knjige. Ne samo navečer, već od jutra, građani će imati priliku družiti se s autorima.

Na Dječji odjel u 9.45 sati stiže Anđa Marić – pjevačica, voditeljica i autorica romana za mlade ”Afra”. Roman govori o samopouzdanju, prijateljstvu i o tome zašto je važno biti svoj i originalan.Knjiznica djecji odjel KVG (3)

-Večernji dio programa tradicionalno otvara FA ”Turopolje” u parku ispred Središnjeg odjela za odrasle, a noć uoči Jurjeva izvest će pjesme i plesove vezane uz taj blagdan – blagdan vegetacije, zelenila, novog života, ali i blagdan knjige – prema starom katalonskom običaju darivanja ruža i knjiga upravo je 23. travnja proglašen Svjetskim danom knjige.- otkrili su u Gradskoj knjižnici Velika Gorica.

ODABRAO ĐELO HADŽISELIMOVIĆ

U 19 sati u ”Čitanju bez korica” sudjelovat će naš kolumnist, popularni Mel Camino i Frik iz kvarta – Zlatko Majsec. Što će čitati svojoj publici još ne zna. Prvo mora obaviti telefonski poziv.

-Čut ću se sa Đelom Hadžiselimovićem koji će izabrati najdraža djela Frika iz kvarta.- rekao nam je Zlatko. Pozdravlja ovakve manifestacije koje su kako kaže, pomalo strane Balkancima koji će petkom navečer prije izabrati opijanje, već knjigu, stoga je sve Velikogoričane prigodno pozvao – Neka se tih sat i pol do dva opijaju prozom i poezijom.-zlatko majsec foto mario žilec

A on se voli ”opijati” čitajući Milana Kunderu, Janka Polića Kamova i Friedricha Nietzchea, no njemu najdražu knjigu – ”Proljeće Ivana Galeba” – napisao je Vladan Desnica.

NAKON ROMANA – FILM

Na Noć knjige u Veliku Goricu stiže i pisac Bekim Sejranović. On će u 20 sati predstaviti svoj najnoviji roman ”Tvoj sin Huckleberry Finn”. Ondje će biti i urednik romana, književnik Drago Glamuzina. Noć knjige završava projekcijom dokumentarnog filma ”Od Tokija do Morave”  koji je usko vezan uz knjigu ”Tvoj sin Huckleberry Finn”.

Cijeli program kulturnog događaja Noć knjige možete pronaći ovdje.