Home Gospodarstvo Pučko otvoreno učilište prilagođava se potrebama tržišta rada

Pučko otvoreno učilište prilagođava se potrebama tržišta rada

PODIJELITE

U Pučkom otvorenom Učilištu Velika Gorica počela je edukacija djelatnika i radnih skupina koje će izraditi Standard zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma za dva nova zanimanja Voditelj socijalnog poduzeća i Samostalni knjigovođa socijalnog poduzeća i udruga. Riječ je o novim obrazovnim programima za odrasle, prilagođenim Hrvatskom kvalifikacijskom okviru prema kojem se obrazovni sustav prilagođava potrebama tržišta rada.

– Radne skupine čine profesori, ekonomisti i pedagozi iskusni u izradi obrazovnih modula te poduzetnici s područja društvenog poduzetništva i knjigovodstva upoznati s potrebnim kvalifikacijama novih zanimanja. Edukaciju provode stručnjaci iz tvrtke Infoproces d.o.o. iz Zagreba, nakon koje slijedi pisanje priručnika za potrebe obrazovanja odraslih. – poručili su iz POUVG.

IMG_0143

Stečena znanja djelatnici će iskoristiti kako bi sve ostale obrazovne programe Učilišta prilagodili načelima HKO-a i time povećali njihovu konkurentnost među ostalim programima koji se nude na tržištu.

Pučko otvoreno učilište nositelj je europskog projekta vrijednog oko 1,2 milijuna kuna, financiranog u iznosu od 94 posto sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedba projekta planirana je do kraja studenog ove godine, a on bi trebao uvesti i novi sustav učenja e-learning na Učilište.