Home Izdvojeno Prvo pojačanje za prvu ligu stiglo iz Poljske

Prvo pojačanje za prvu ligu stiglo iz Poljske

Łukasz Zwoliński ima 24 godine i dolazi iz poljskog prvoligaša Pogona iz Szczecina. Riječ je o napadaču kojeg su Poljaci svojevremeno prozvali "novi Lewandowski", valjda će u Gorici pokazati zbog čega...

PODIJELITE

Sve se nekako ovih dana u goričkom prvoligašu veže uz Poljsku. Prvo je trener Ivan Prelec “digao sidro”, prihvatio je poziv Deana Klafurića da mu bude pomoćnik u varšavskoj Legiji, a zatim je u klub stiglo prvo pojačanje, čovjek koji će biti zadužen za golove – iz Pogona iz Szczecina stigao je 24-godišnji Łukasz Zwoliński.

Najave kažu kako je riječ o igraču koji je ne tako davno slovio za ponajvećeg talenta poljskog nogometa. Čak su ga u domovini ambiciozno označavali kao “novog Roberta Lewandowskog”, no ispalo je da baš i nije tako… I nije prvi koji nije ispunio očekivanja takvog tipa. U Goricu dolazi oživjeti karijeru, dokazati se u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Uspije li u tome, bit će to dobra vijest i za njega, i za Goricu.

Odigrao je 27 utakmica za Pogon tijekom nedavno završene prošle sezone, zabio je i jedan gol, a nastupao je i za drugu momčad, u kojoj su brojke bile kudikamo bolje. Kvalitetu ovaj 182 centimetra visoki napadač svakako ima, sad je na novom treneru Gorice da što bolje iskoristi njegov potencijal.

Tko će biti taj novi čovjek na klupi, zasad još nije poznato, ali naravno da se već spominju neka imena. Jedan od kandidata, po logici stvari, trebao bi biti dugogodišnji pomoćnik Damir Grlić Cico, ali veliko je pitanje hoće li se u klubu odlučiti dati njemu šansu. Bivši trener Klafurić javno je predložio Dinka Jeličića, koji je pod ugovorom sa španjolskim Alavesom, a optimisti se nadaju da bi na klupu Gorice možda mogao i Igor Bišćan, koji se rastaje s Olimpijom. Roditelji mu žive u Velikoj Gorici, tu je doma, no to je ipak prilično nerealna opcija.

Goričanin je i Mario Cvitanović, možda i on može biti opcija, no vjerojatnija su ipak neka druga rješenja. Do kraja tjedna i to bi pitanje trebalo biti riješeno, budući da pripreme počinju 11. lipnja, odnosno u ponedjeljak. Na njima će se pojaviti Henrik Ojamaa, Iyayi Belive Atiemwen i Michal Maslowski, trojac stranaca koji su dogovorili nastavak suradnje s Goricom, a nakon dolaska Zwolińskog očekuju se još neka pojačanja. Iz kluba su najavili da žele šest ili sedam ozbiljnih, pravih pojačanja, a poljski napadač dobar je početak.