Home Izdvojeno Ove nedjelje svi na ladanje u kuriju Modić Bedeković

Ove nedjelje svi na ladanje u kuriju Modić Bedeković

PODIJELITE

Muzeja Turopolja i ove godine organizira manifestaciju ”Ladanje u kuriji Modić Bedeković” koja će se održati u bajkovitom ambijentu kurije i njezinom okolišu, a kako ističu, datum održavanja vežu uz datum gradnje kurije, 15. lipnja 1806., oslikan na glavnoj sljemenskoj gredi kurije.

U nedjelju 10. lipnjana ladanju posjetitelje očekuju radionice, folklor, građanski plesovi i plesna radionica, pričanje priča, ponuda jela i pića i večernji jazz blues koncert Ane Lovrenčić i Eduarda Jimmya Matešića.

Ladanje počinje u 17 sati kada počinje niz radionica koja će trajati sve do 20 sati. Na radionici ”Točka na ”I” za potpuni stil”, voditeljice Maše Novak, možete naučiti izraditi broševe od keramike i čipke. Maja će voditi i likovnu radionicu ”Čarolija cvjetova”. Za radionicu izrade nakita zadužen je Zlatko Odrčić, dok ćete vještine izrade podgutnice moći naučiti na radionici Marije Lovrić. Jelena Kos iz Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica, vodit će likovnu radionicu ”Ružice i poculice”.KUD ”Nova zora” iz Donje Lomnice od 17 do 19 sati predstavit će tradicijske vještine poput tesanja luči, klepanja kose, lupljenja kuruze, pranja i ravnanja veša. Dječja i odrasla sekcija KUD-a predstavit će pjesme i plesove Lomnice od 17.30 do 18 sati. KUD ”Mičevec” od 18 do 19 sati izvest će povijesne hrvatske starograđanske plesove i pjesme.

Srebrenka Peregrin izvest će pripovjednu predstavu ”O ljudima, živinama i zvjeradi”, od 19 do 20 sati. Pripovjedačica Margareta Peršić od 20 do 21 sat izvest će ”Pričom te zovem”. Vatreni spektakl Trilja IV. očekuje nas od 21 do 21.20 sati, a jazz blues koncert počinje  odmah nakon toga.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Velika Gorica i Turistička zajednica Grada Velike Gorice.