Home Izdvojeno Prva smotra vatrogastva u Velikoj Gorici

Prva smotra vatrogastva u Velikoj Gorici

PODIJELITE
foto: Arhiva

vatrogascsi-smotra-12.jpgPovorkom kroz centar grada više od 600 vatrogasaca s 55 vozila u subotu je obilježilo Prvu smotru vatrogastva u Velikoj Gorici.

– Želimo pokazati koliko su naše zajednice jake, koliko su kvalitetne i koliko su masovne i želimo to pokazati ne samo sebi i onima koji su unutar tih zajednica, nego i svim građanima koji žive u Velikoj Gorici – rekao je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

vatrogascsi-smotra-21.jpgPovodom Dana svetog Florijana sugrađanima su vatrogasci pokazali svoju opremu, a sudjelovali su i djeca i mladi vatrogasci.

– Htjeli smo pokazati našim građanima da smo jedna velika snaga koja je spremna u svako vrijeme i u svako doba pomoći našim građanima. Mnogi od njih ni ne znaju koliko smo brojni i dobro opremljeni kao zajednica – kaže Ivica Kovačić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

Velikogoričke vatrogasne postrojbe organizirane su u 28 Dobrovoljnih vatrogasnih društava i Javnu vatrogasnu postrojbu, a već se 140 godina brinu se za sigurnost građana i imovine.vatrogascsi-smotra-5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Zadnjih godina se pokazujemo samo u nekim teškim situacijama, odnosno u situacijama poplava, skidanja snijega, čišćenja snijega. U tim situacijama kad su ljudi jako napeti, pa smo onda mislili na neki način pokazati građanima koji ovise o nama s čim to Grad Gorica danas raspolaže – objasnio je Borislav Turan, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice i zapovjednik JVP.

[print_gllr id=12861]