Home Sport Prva pobjeda Udarnika

Prva pobjeda Udarnika

PODIJELITE

3. HNL Središte – 7. kolo

Udarnik je prvu prvenstvenu pobjedu ostvario u dobroj utakmici, u kojoj je Samobor bio posve ravnopravan suparnik, a u pojedinim dionicama je bio čak i bolji. Ključni trenutak susreta dogodio se u 25. minuti nakon prodora Ivana Šandora i centaršuta, lopta je pogodila u ruku stopera Ivanića. Domaći su reklamirali igranje rukom i tražili kazneni udarac, ali sudac je odlučio drukčije i pokazao je na udarac iz kuta.

Pogodak-Zavrskog.jpgKorner je izveo Robert Petravić, visoku loptu je u naletu zahvatio glavom Stjepan Završki i pogodio bliže rašlje za vodstvo Kurilovčana. Domaći su imali veliku prigodu u 39. minuti kada je Korejac Dohwan tukao iz blizine za sjajnu paradu Gorana Bašića. Samo minutu kasnije na suprotnoj strani Ivan Štefković je imao veliku šansu za izjednačenje, ali je njegov udarac sa 7m odličnom intervencijom Matteo Žugaj izbacio u korner.

Početkom drugog dijela Borna Katanić je probio lijevu stranu u 48. minuti i nisko ubacio na peterac, ali to je bilo prebrzo za nespremnog Brazilca de Oliveiru. Za domaće veliku prigodu nije iskoristio u 55. minuti Josip Sokol čiji je udarac vratar Bašić paradom neutralizirao. Samobor je u posljednjih 20 minuta ozbiljno pritiskao, igra mu je zahvaljujući odličnom Nikoli Brujiću bila tečna i brza. Gostima to ipak nije bilo dovoljno za izjednačenje, jer im je u završnici uvijek manjkao kvalitetni zadnji pas.

Udarnik je konačno zabilježio prvu pobjedu u ovom prvenstvu, s igrača je skinut veliki teret i u slijedećem kolu u Španskom imaju realne izglede da ovu pobjedu igrom i rezultatom potvrde.

Piše: DJ

Udarnik – Samobor 1:0 (1:0)

Velika Gorica. Igralište SRC Kurilovec. Gledatelja 150. Subota, 28.09.2013. Sudac: Tomislav Škrlin (Zaprešić) 6.5. Pomoćnici: Hrvoje Vulić i Dragoslav Iličić (oba iz Novske). Strijelac: 1:0 – Stjepan Završki (25).

UDARNIK: Matteo Žugaj 7, Ivan Šandor 6.5 (od 49. Kristijan Arbanas 6), Robert Petravić 6.5 (od 68. Miličević 6), Borna Katanić 6.5, Slavko Barat 6.5, Kim Dohwan 6 (od 51. Josip Sokol 6.5), Mijo Šarić 7.5, Stjepan Završki 7.5, Ante Radoš 7, Josip Mlinarić 6, Advam de Oliveira 6. Trener: Senad Harambašić 7.

SAMOBOR: Goran Bašić 6.5, Igor Horvat 6.5, Mario Hainešek 6.5, Ivan Štefković 6.5 (od 67. Sebastijan Ćuk 6), Matej Ivkovčić 6.5, Matija Ivanić 6.5, Filip Kostanjski 6, Filip Brdarić 6, Zvonimir Guliš 6, Nikola Brujić 7, Filip Škvorc 6 (od 78. Luka Rubinić -). Trener: Stjepan Bašić.

Igrač utakmice: Stjepan Završki.

[print_gllr id=2241]

piše: DJ