Home Sport Neodlučeno u derbiju susjeda

Neodlučeno u derbiju susjeda

PODIJELITE
  1. ŽNL Istok – 8. kolo

U 8. kolu Prve županijske nogometne lige skupina Istok u Obrezini domaća Mladost i Vatrogasac (Kobilić) odigrali su neodlučeno, što je prema prikazanoj igri i najrealnije. Treba ipak naglasiti da su gosti imali više zrelih prigoda za pogodak i mogli su još u prvom poluvremenu steći osjetnu prednost.

DSC_0647

Utakmica je otvorena dosta nervozno, bilo je nekoliko nečistih startova i laktarenja, te je izgledalo do 10. minute da bi se igra mogla izroditi i krenuti u neželjenom pravcu. Iskusni sudac Drago Kos je ipak i bez kartona smirio narasle tenzije i momčadi su se posvetili igri.

Na kiši i niskoj temperaturi Vatrogasac se bolje snašao, ali u vodstvo je došao domaćin. Akciju je započeo Ibrahim Duro, uposlio na lijevoj strani Antu Marića, koji je okrenuo svog čuvara i ubacio loptu na peterac. Najbolje se snašao Matija Antolović i pospremio loptu u nebranjeni dio mreže za vodstvo Obrezinaca. Deset minuta kasnije dolazi do izjednačenja nakon akcije preko cijelog igrališta i oštrog ubačaja Matije Šimuna s desne strane. Na loptu je naletio Roman Grabović i bez oklijevanja silovito pogodio bliži kut. Do kraja prve dionice Kobilinci su propustili dvije velike šanse, neprecizni su bili Mario Dukarić(34.) i Grabović (41.), a u 37. Josip Grilec je pogodio vratnicu.

DSC_0651

Nakon odmora Mladost je uspostavila ravnotežu na terenu i u prvih petnaest minuta je imala dvije prigode. Gosti su opasno zaprijetili u 60 minuti, ali je vratar domaćih Marko Karas sjajno intervenirao nakon pokušaja Grabovića iz blizine. U završnoj fazi Vatrogasac je opet diktirao događanja na terenu i ispustio je pobjedu zbog nespretnosti napadača, odnosno Karas je imao svoj dan i uspio je sačuvati svoju mrežu. U posljednjoj minuti isključen je stoper Vatrogasca Tomislav Novosel zbog rušenja Marija Tadića u izglednoj prigodi za pogodak.

Piše: DJ

Mladost – Vatrogasac 1:1 (1:1)

Obrezina. Igralište SRC Mladost. Gledatelja 70. Nedjelja, 29.09.2013., 16 sati. Sudac: Drago Kos (Mraclin) 7. Pomoćnici: Petar Jerbić (Velika Mlaka) i Goran Vukašinac (Mraclin). Strijelci: 1:0 – Antolović (21), 1:1 – Grabović (31).

MLADOST: Marko Karas 7.5, Franjo Periša 6.5, Martin Stanušić 7, Josip Tadić 6 (od 46. Ivan Ćosić 6.5), Željko Trupčević 6 (od 27. Martin Berek 6.5), Matija Antolović 6.5, Damir Kuhar 7, Ante Marić 6, Dubravko Vučilovski 6 (od 58. Fisel 6), Marijo Tadić 6, Ibrahim Duro 6.5. Trener: Mario Čreljenec.

VATROGASAC: Sonyboy Dražić 7, Vjekoslav Čavar 6.5, Ivan Šanović 6.5, (0d 70. Marko Medved -), Krešimir Barišić 6.5, Tomislav Novosel 6, Tihomir Mirenić 6 (od 54. Miroslav Jankeš 6.5), Mario Dukarić 7, Matija Šimun 7, Roman Grabović 7 (od 78. Saša Mirenić -), Josip Grilec 6.5, Ivan Meljak 6 (od 75. Nikola Vitez -). Trener: Zlatko Zadravec.

Crveni karton: Tomislav Novosel (90., prekršaj u izglednoj prigodi za pogodak). Igrač utakmice: Marko Karas.