Home Izdvojeno Povijesni rezultati goričkih rukometašica: Po prvi puta dvije ekipe u Završnici Prvenstva...

Povijesni rezultati goričkih rukometašica: Po prvi puta dvije ekipe u Završnici Prvenstva Hrvatske

Pozicionirale su se među 20 najboljih ekipa cijele Hrvatske

PODIJELITE

Velikogoričke rukometašice ponovno ostvaruju odlične rezultate, štoviše, povijesne. Ovog puta za rezultate su zaslužne mlađe kadetkinje i kadetkinje škole rukometa ŽNK Udarnik koje su ostvarile izvanredne rezultate. S ta dva godišta, 2008./9. i 2010./11. se ŽRK Udarnik natječe u 1.HRL U14 i 1.HRL U12, te su kroz kvalifikacije izborile Završnicu Prvenstva Hrvatske. Ovo je prvi puta da na Završnici sudjeluju s dvije ekipe, govore nam iz ŽRK Udarnik.

“Uspjeh pripisujemo odličnom radu naših trenera u školi rukometa, počevši od mini rukometa gdje su djevojčice naučile prve rukometne korake, a nadalje dobrom radu uprave kluba koja se brine o školi rukometa da bi sve funkcioniralo.“, govori nam Martina Vujnović, tajnica ŽRK Udarnik.

Inače u školi imaju djevojčice koje se natječu u mini rukometu (2012.-2015.godište), mlađe kadetkinje (2010./11. godište) i kadetkinje (2008./9.godište). Na Završnicama Prvenstva Hrvatske sudjeluje 20 najboljih ekipa iz cijele Hrvatske koje svoje mjesto izbore kroz natjecanje u 1.HRL, a upravo to je uspjelo našim rukometašicama.

“Uspjeh biti među 20 najboljih klubova u Hrvatskoj u dvije konkurencije je veći, kada usporedimo uvjete rada našeg kluba i većine ostalih klubova koji su prisutni na Završnici i klubova koji nisu uspjeli izboriti Završnicu, jer za razliku od većine velikih klubova, naše djevojke rade u manjem broju termina u dvoranama, koje ne zadovoljavaju uvjete za rukomet jer se radi o manjim dvoranama osnovnih škola.”, zaključuje Vugrinović.

U Velikoj Gorici prve Završnice u povijesti ženskog rukometa našeg grada su izborili 2002.godištem u tri navrata u sezonama 2017./18., 2018./19. i 2019./2020., te su osvajale sedam mjesta.

Završnica 1.HRL U14 održava se od 25. do 29. travnja, a za 1.HRL U12 od 19. do 23. svibnja u Poreču. Djevojkama sada preostaju pripreme, a nama da ih zdušno pratimo i navijamo za njihove daljnje uspjehe.