Home Izdvojeno Poticanje inkluzije i tolerancije: Sutra novo izdanje Žive knjižnice

Poticanje inkluzije i tolerancije: Sutra novo izdanje Žive knjižnice

Sudjelovat će pripadnici manjinskih i društvenih skupina koje su vrlo često diskriminirane ili stigmatizirane, a s kojima većina od nas nikad nije imala mogućnost popričati ili ih upoznati

PODIJELITE

Sutra će se u Centru za posjetitelje Velike Gorice održati Živa knjižnica u organizaciji Goričkog kluba mladih od 18:30 sati. Tema ovog izdanja žive knjižnice bit će životi ljudi s nesvakidašnjima pričama i životnim iskustvima. Riječ je o pripadnicima i pripadnicama manjinskih i/ili društvenih skupina koje su vrlo često diskriminirane ili stigmatizirane, a s kojima većina od nas nikad nije imala mogućnost popričati ili ih upoznati.

Među sudionicima bit će pripadnici zajednice transrodnih osoba, Marijana Ibriks iz Udruge osoba oštećena sluha Centar Zagrebačke županije, Milu Mrvalja, suosnivača udruge bivših beskućnika ”Fajter”, pripadnik zajednice Roma te dodatni gosti.

Kako navode iz Goričkog kluba mladih, Živa knjižnica pomaže u uklanjanju stereotipa i predrasuda. Sudjelovanje je besplatno, a prijave nisu potrebne!