Home Zanimljivosti Pošaljite nam stare fotografije i načinimo Turopoljsku razglednicu!

Pošaljite nam stare fotografije i načinimo Turopoljsku razglednicu!

PODIJELITE

STVORIMO ZAJEDNIČKU ARHIVU

Pozivamo sve građane Velike Gorice i okolice koji u privatnoj obiteljskoj kolekciji posjeduju stare fotografije našeg grada i okolice da nam pomognu u stvaranju Turopoljske razglednice i da samim time postanu dio nje. Turopoljska razglednica je zamišljena kao online arhiva starih fotografija kako one ne bi otišle u zaborav.  Stoga Vas molimo da provirite u Vaše obiteljske kolekcije i da nam fotografije pošaljete na e-mail adresu  kronikevg@kronikevg.com. Fotografije možete skenirati. Ako nemate mogućnost skeniranja, javite nam se i mi ćemo to napraviti, a sve kako bi one postale dio Turopoljske razglednice. Od vremena kada su načinjene, puno toga se promijenilo, srušilo, izgradilo i teško je zaključiti gdje se što nalazilo u prostoru. Ako posjedujete podatke vezane uz sadržaj fotografije, kao što je ime autora, vrijeme i mjesto nastanka, sve to napišite prilikom slanja.

Bara Miloš

TUROPOLJSKA RAZGLEDNICA

Putovanje kroz povijest u našem Turopolju putem starih fotografija  jedan je od značajnijih ciljeva stvaranja ove turopoljske razglednice. Najstarije tragove čovjekove prisutnosti na prostoru Turopolja želimo ujediniti u jednu priču i oživjeti ju.

TUROPOLJE NEKAD I SADA

Ono što je postojalo prije, ne postoji sada, a stvari koje su nekada bile simbol Turopolja pretvorile su se u moderne konstrukcije sukladno razdoblju u kojem živimo. Moderno doba i digitalizacija omogućuju nam da očuvamo stare fotografije od propadanja te ih učinimo dostupnim svima koje zanima povijest našega kraja.