Home Crna Kronika Policija traga za članovima kriminalne grupe

Policija traga za članovima kriminalne grupe

PODIJELITE

Širi se krug osumnjičenih nakon dovršetka istrage koju je provela velikogorička policija nad dvojicom muškaraca u vezi serije provala na području Zagreba, Sesveta i Siska. Policija traga za još tri osobe s područja Belišća, dvije žene stare 25 i 21 godinu te jednim 19-godišnjakom.

Ova kriminalna grupa tereti se da je u periodu od ožujka do kolovoza ove godine izvršila provalu u Sisku, tri provale u Sesvetama, pet na području Dubrave i tri na području Maksimira i Peščenice. Tijekom svoga pohoda ukrali su novac i nakit u vrijednosti većoj od 240 tisuća kuna.

Policija je uspjela pronaći dio ukradenih stvari. – Iz jedne kuće ukradeno je 200 satova, a mi smo uspjeli ući u trag njih 119. Uz njih pronašli smo i stare kovanice iz numizmatičke zbirke ukradene također iz istog objekta. Pronađene stvari vraćene su vlasniku – rekao nam je Niko Kuzmanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

Uhvaćeni dvojac predan je pritvorskom nadzorniku, a Državnom općinskom odvjetništvu u Zagrebu predano je posebno izvješće jer je većina kaznenih djela počinjena na području Grada Zagreba. Policija intenzivno traga za ostalim članovima grupe.